Hasznosítsd újra: így lesz a habtálcából ceruzatartó

csináld magad

Hasznosítsd újra: így lesz a habtálcából ceruzatartó

Neked is folyton felhalmozódik otthon a habtálca, amibe a szupermarketekben a zöldségeket, gyümölcsöket csomagolják? Ne dobd ki őket, inkább hasznosítsd újra! Mutatjuk, hogyan!

Feldobja a dolgozósarkot

Gyűjts össze 12 darab egyforma méretű tálcát, majd ebből négyet vágj ketté. Színes papírral vagy szalvétával vond be őket, majd fordíts össze egy-egy fél és egész tálcát. Így ragaszd össze őket. Ezek lesznek a tárolórekeszek. Végül mindet ragaszd fel a falra vagy egy erős kartonlapra, hagyd, hogy megszáradjon és a kis rekeszeket töltsd fel tollakkal, ceruzákkal.

Remekül fog mutatni a gyerekek íróasztala mellett, de bármely dolgozósarkot feldobja egy ilyen kézzel készült csoda.

 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Világító díszgömb műanyag poharakból
A pohárgömböt Varga Mariann készítette, egy blogon látott minta alapján.


Kert-balkon
Szép postaláda egyszerű elemekből
Kerítésoszlopba szerette volna elhelyezni a postaládát Magyar Szabolcs, de kereskedelmi forgalomban csak nagyon kis számban található beépíthető fajta, és ezek beépítése is elég bonyolult. Ezért visszatért a jól bevált vízlefolyócső-változathoz.


Szerszám-anyag
Ablakkörkép
A nyílászáró megválasztása évtizedekre szóló döntés. Fontos, hogy harmonikusan illeszkedjen a környezetébe, esztétikus és tartós legyen. Ám a kínálat óriási: vajon melyiket válasszuk, milyen szempontok alapján dönthetünk?


Gép- és anyagújdonságok
Újrahasznosított ablakokkal a klímaváltozás ellen
Ma már a környezettudatos építkezők, illetve felújítást tervezők is aktívan hozzájárulhatnak bolygónk megóvásához – például újrahasznosított alapanyagú ablakok beépítésével.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság