hirdetésMegkopott a korlát? Így fesd át

csináld magad

Megkopott a korlát? Így fesd át

Elérkezett az ideje annak, hogy végre kint ücsörögjünk a teraszon, erkélyen. Az összképen azonban sokat ronthat a kopott kerítés, korlát lepattogzott felülete. Cikkünkben most eláruljuk, hogyan érdemes ezeket átfesteni, hogy környezetünket még otthonosabbá és szebbé tegyük.

Ahhoz, hogy tökéletes legyen az összhatás, a festés előtt alaposan át kell gondolnunk, milyen színt válasszunk. A klasszikus fekete és fehér színek mellett választhatunk a ház alapszínével harmonizáló színt is, ilyenkor kereshetünk egymás mellé komplementer színeket (például sárga-lila, kék-narancs), amelyek kiegészítik egymást, vagy akár ugyanazon szín kettő vagy több árnyalatát. 

A kültéri fémfelületek hatékony és időtálló kezelésére jó választás a Poli-Farbe zománcfesték-családja, amely kiváló időjárásállóságú, könnyen ecsetelhető, jó fedőképességű, tartós védelmet biztosító oldószeres és vizes bázisú zománcfestékekből áll. 

kep_1.jpg

Ha megvan a festékünk, kezdődhet a munka! A régi festékréteget meg kell csiszolni, majd a felületet portalanítani, és zsírtalanítani kell lakkbenzines törléssel. A laza, leváló részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani, és a hibahelyeket a megfelelő rétegrend szerint kell kijavítani. 

Amennyiben rozsdaette felülettel van dolgunk, a pikkelyes, durva rozsdát távolítsuk el spaklival, illetve drótkefével, majd a sérült részeket kezeljük Poli-Farbe rozsdaoldóval, ami húsz perc alatt fehérre színezi az elhalt anyagot. A kezelt részeket ezután csiszoljuk le. A felület minőségétől függően előfordulhat, hogy a folyamatot meg kell ismételni. A lemaratott felületet újra át kell törölni, de nem szükséges fémtisztára dörzsölni. Ezt követően igyekezzünk összedolgozni a lecsiszolt részeket a megmaradt festékes felülettel, hogy ne legyen egyenetlen a végeredmény.

A tiszta, pormentes felületet ezt követően fessük át Poli-Farbe Cellkolor korróziógátló alapozóval 2 rétegben. Majd az így előkészített felületre hordjuk fel a választott Poli-Farbe Cellkolor zománcfestéket 1-2 rétegben. 

shutterstock_289100882.jpg

További festési tippekért, tanácsokért látogass el a Poli-Farbe blogjára!

Fotók: shutterstock, Wein Krisztina
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Kreatív megoldások: így készíts gyümölcsládából cipőtárolót
Itt az ideje, hogy kibontakoztassuk kreativitásunkat! Néhány kidobásra szánt gyümölcsládából vagy raklapból egy kis felújítással csodás bútorokat készíthetünk. Mutatjuk, hogyan!


Ötletek
Kerti pavilon
A kerti pihenéshez nagyon jól jön egy ilyen pavilon, amely véd a tűző naptól, a hirtelen záporoktól, elfér benne az asztal és néhány szék, esetén egy kisebb medence is.


Gyerkőc
Meseautó a kertbe
Fia születésnapjára készítette ezt az autós kerti játékot Torsán Lilla Budapesten.


Kert-balkon
Hordóbútor
Nagyapja régi hordóiból készítette ezt a kerti bútort Márfi Zoltán Rábapatyon.


Gép- és anyagújdonságok

5 tipp jó hangulatú otthoni világításra
Szerszám-anyag

Végtelen formájú fapad
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság