hirdetés5 hasznos tipp otthoni festéshez, mázoláshoz

csináld magad

5 hasznos tipp otthoni festéshez, mázoláshoz

Ebben a szép, tavaszi időben kedvet kaptál ahhoz, hogy megújítsd kültéri fabútoraidat, vagy esetleg otthonod falait szeretnéd újrafesteni? Vágj bele bátran! Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet és tanácsot az otthoni festéshez, mázoláshoz!

1. Így válassz bevonatot a régi, megkopott faépítményekhez, bútorokhoz

A kültéri bútorok éveken keresztül kénytelenek viselni az időjárás viszontagságait. Az eső és a tűző napsütés könnyen károsíthatják a felületüket, ezért fontos, hogy újrafestésükhöz olyan festéket válassz, amely védelmet nyújt számukra. A Poli-Farbe lazúrjai és zománcfestékei kiváló időjárásállóságúak, könnyen ecsetelhetők, jó fedőképességűek, tartós védelmet biztosítanak, így használatukkal meghosszabbíthatod a kezelt felületek élettartamát.

2. Így dolgozz a zománcfestékekkel

A régi, hibátlan bevonatot meg kell csiszolni, majd portalanítani, és zsírtalanítani kell lakkbenzines törléssel. A laza, leváló részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani, és a hibahelyeket a megfelelő rétegrend szerint kell kijavítani. Az így előkészített felületre kerülhet a fedőfesték két rétegben. Alapszabály, hogy csak árnyékban lévő felületen dolgozzunk. Vizes bázisú zománcfestékkel lehetőleg a kora reggeli órákban fessünk, mert nagyon gyorsan, akár 20 perc alatt is megszáradhat a nagy melegben (már 25 °C felett is gyorsabban köt és szárad minden vizes bázisú anyag), így nem lehet vele szépen dolgozni.

kep_1 (1).jpg

3. Így dolgozz a lazúrokkal

Felújításnál – csiszolás, portalanítás után – 1 vagy 2 réteg lazúr felhordása szükséges hosszú, lendületes húzásokkal, hígítás nélkül. Alapszabály itt is, hogy csak árnyékban lévő felületen dolgozzunk, a Nap előtt haladva. Nagyon fontos, hogy felforrósodott felületre nem szabad kenni a lazúrt, mert eredménytelen lesz a munkánk.

kep_2.jpg

4. Amire beltéri festésnél ügyelned kell

Ha körültekintően készíted elő a felületet, elkerülheted, hogy például foltos vagy csíkos legyen a végeredmény. Hogy biztosan ne kövess el hibát a falfestés során, nézd meg a következő videót, melyből kiderül, mire kell még ügyelned! 

5. Válassz minőségi falfestéket

A Poli-Farbe Platinum falfestékeket a legjobb magyar vegyipari mérnökök fejlesztik, évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött. Akár egy rétegben is megfelelően fednek, így sokkal hamarabb elkészülsz a munkával, mint a több rétegben használandó festékek esetében. Ráadásul illatosítottak is, így nemcsak a frissen festett lakásban úszod meg a napokig terjengő festékszagot, de már munka közben is érezheted a kellemes citromillatot. 

kep_3.JPG

További hasznos tanácsokért és tippekért kattints a Poli-Farbe blogjára!

Fotók: Poli-Farbe Kft., Wein Krisztina
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gyerkőc
Mesevilág a lánykaszobában
Kislányának szerette volna széppé varázsolni a gyerekszobát Barták Andrea Budapesten.


Gyerkőc
Székek szuperhősöknek
A tanulás is jobban megy, ha a gyerek tudja, hogy szuperképessége van hozzá. Ajándékozzunk neki önbizalmat!


Otthon-bútor
Egy bútor új élete
Nagy Viktória festéssel a stencilezett mintával újította fel régi komódját.


Otthon-bútor
Retró komód újrafestve
Eredetileg ez egy barna, fényesre lakkozott bútordarab volt, de Rideg Krisztina arra gondolt: miért is ne lehetne valami egészen különlegeset alkotni belőle?


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság