Tündérkert

csináld magad

Tündérkert

Akár kicsi, akár nagy a kertünk, mi döntjük el, milyen növényekkel ültetjük tele, és milyen építményeket emelünk rajta. Most egy olyan békebeli változatot mutatunk be, amelyet nyugodtan nevezhetünk akár tündérkertnek is.

Sándort és párját a kert szebbé tétele motiválta, együtt találták ki, mi hol és hogyan legyen. Az első fontos lépés mindkét építmény esetében a stabil betonalap elkészítése volt. A fából készült kiülőnél a faszerkezet pontos megszerkesztése a lényeg – a tartóoszlopokat a biztos tartás érdekében betonágyba rögzítették. A teteje nádszövet fedésű, a szigetelés fólia, alulról deszkaborítású. A romfalnál a szilárd tartópillér megépítése volt az alapozás utáni lépés.

Anyagszükséglet bontásból származó faanyag, használt tégla, tetőcsere után maradt régi, de jó cserepek
Szerszámszükséglet csavarbehajtó, fűrész, kalapács, derékszög, vízmérték, mérőszalag, szeg, csavar, kőművesszerszámok

3_IMG_0509.jpg

A bontott téglából emelt kiülő a közvetlenül kapja a verőfényt. A fémkeretes bútoroknak és kaviccsal felszórt alapnak az sem árt, ha néhanapján megáznak.

Aki nem tudja, hogy bontott anyagból készült, az akár százévesnek is nézheti a kiülő deszkafalát. A látványt az ódon cserepekben tenyésző friss virágok teszik teljessé. Az elbűvölő hangulatot a virágtartóként használt békebeli női kerékpár csak fokozza.

A kiülő nyitott oldalát burjánzó vadvirágok tömegét éltető ágyás szegélyezi, még a létrára is felszaladt néhány kúszónövény.

9_IMG_9960.jpg

 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Indul a grillszezon: ismerd meg a sütőtípusokat
Füstös illatok, vidám hangulat, jó társaság: a grillezés kétségtelenül az egyik legjobb kültéri tevékenység. Most, hogy végre beköszöntött a jó idő, kezdődhet is a kinti sütögetés! De milyen sütőt érdemes beszerezni? Segítünk eligazodni a különböző típusok között.


Gép- és anyagújdonságok
Úttörő láncfűrész-újdonság
Óriási itthon az érdeklődés a STIHL világújdonsága, a világ első elektronikus befecskendezésű motorfűrésze iránt.


Kert-balkon
Térkövek a kertben? Járdarakás egyszerűen
Stabil, masszív, strapabíró és még látványban is különleges élményt nyújt a hullámos térkő. Ráadásul pedig aki megpróbálja, rájön: a járdaépítés mestersége nem is olyan bonyolult. Újítsa fel velünk járdáját, kerti sétányát, illetve autó- vagy garázsbeállóját!


Ötletek
Étkezősarok készítése s. k.
Komplett étkezősarkot épített Deák Ferenc édesanyja ócsai konyhájába.


Gép- és anyagújdonságok

A megbízható vésőkalapács
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság