hirdetésTündérkert

csináld magad

Tündérkert

Akár kicsi, akár nagy a kertünk, mi döntjük el, milyen növényekkel ültetjük tele, és milyen építményeket emelünk rajta. Most egy olyan békebeli változatot mutatunk be, amelyet nyugodtan nevezhetünk akár tündérkertnek is.

Sándort és párját a kert szebbé tétele motiválta, együtt találták ki, mi hol és hogyan legyen. Az első fontos lépés mindkét építmény esetében a stabil betonalap elkészítése volt. A fából készült kiülőnél a faszerkezet pontos megszerkesztése a lényeg – a tartóoszlopokat a biztos tartás érdekében betonágyba rögzítették. A teteje nádszövet fedésű, a szigetelés fólia, alulról deszkaborítású. A romfalnál a szilárd tartópillér megépítése volt az alapozás utáni lépés.

Anyagszükséglet bontásból származó faanyag, használt tégla, tetőcsere után maradt régi, de jó cserepek
Szerszámszükséglet csavarbehajtó, fűrész, kalapács, derékszög, vízmérték, mérőszalag, szeg, csavar, kőművesszerszámok

3_IMG_0509.jpg

A bontott téglából emelt kiülő a közvetlenül kapja a verőfényt. A fémkeretes bútoroknak és kaviccsal felszórt alapnak az sem árt, ha néhanapján megáznak.

Aki nem tudja, hogy bontott anyagból készült, az akár százévesnek is nézheti a kiülő deszkafalát. A látványt az ódon cserepekben tenyésző friss virágok teszik teljessé. Az elbűvölő hangulatot a virágtartóként használt békebeli női kerékpár csak fokozza.

A kiülő nyitott oldalát burjánzó vadvirágok tömegét éltető ágyás szegélyezi, még a létrára is felszaladt néhány kúszónövény.

9_IMG_9960.jpg

 

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Állatvédő akkuk
Akkumulátorcsomagok hívják fel a figyelmet négy veszélyeztetett állatfaj védelmére.


Kert-balkon
Szárazon rakott burkolat
A kertépítés egyik legszebb feladata a kerti utak kialakítása. Az útvonalvezetés tervezéséhez, és az ún. szárazburkoláshoz adunk ötleteket.


Szerszám-anyag
Szokványos nappali szekrénysor helyett gipszkarton bútor
Nem akartak asztalossal, fából nappali bútort készíttetni Nagy Mártonék Zircen, inkább maguk alkották meg gipszkartonból. Olyan szép lett, hogy el is nyerték vele legutóbbi barkácsbajnokságunk egyik díját.


Gép- és anyagújdonságok
Hihetetlen mértékű energia-megtakarítás
Létezik Veszprémben egy társasház, amelyben 8 év alatt 70%-kal csökkent a fűtés és melegvíz előállítására felhasznált gázmennyiség, emellett 72%-kal csökkent a ház által felhasznált elektromos energia mennyisége. Nem mágia működött közre, „mindössze” annyi történt, hogy az épületet Mapetherm hőszigetelő rendszerrel szigetelték.


Gép- és anyagújdonságok

Az építőipar kiemelkedő szereplője
Szerszám-anyag

A friss levegő szaküzlete
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság