Tündérkert

Csináld magad!

Tündérkert

Akár kicsi, akár nagy a kertünk, mi döntjük el, milyen növényekkel ültetjük tele, és milyen építményeket emelünk rajta. Most egy olyan békebeli változatot mutatunk be, amelyet nyugodtan nevezhetünk akár tündérkertnek is.

Sándort és párját a kert szebbé tétele motiválta, együtt találták ki, mi hol és hogyan legyen. Az első fontos lépés mindkét építmény esetében a stabil betonalap elkészítése volt. A fából készült kiülőnél a faszerkezet pontos megszerkesztése a lényeg – a tartóoszlopokat a biztos tartás érdekében betonágyba rögzítették. A teteje nádszövet fedésű, a szigetelés fólia, alulról deszkaborítású. A romfalnál a szilárd tartópillér megépítése volt az alapozás utáni lépés.

Anyagszükséglet bontásból származó faanyag, használt tégla, tetőcsere után maradt régi, de jó cserepek
Szerszámszükséglet csavarbehajtó, fűrész, kalapács, derékszög, vízmérték, mérőszalag, szeg, csavar, kőművesszerszámok

3_IMG_0509.jpg

A bontott téglából emelt kiülő a közvetlenül kapja a verőfényt. A fémkeretes bútoroknak és kaviccsal felszórt alapnak az sem árt, ha néhanapján megáznak.

Aki nem tudja, hogy bontott anyagból készült, az akár százévesnek is nézheti a kiülő deszkafalát. A látványt az ódon cserepekben tenyésző friss virágok teszik teljessé. Az elbűvölő hangulatot a virágtartóként használt békebeli női kerékpár csak fokozza.

A kiülő nyitott oldalát burjánzó vadvirágok tömegét éltető ágyás szegélyezi, még a létrára is felszaladt néhány kúszónövény.

9_IMG_9960.jpg

 

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Szellőző hőszigetelés Heraklith Agro-val
Egy Tolna megyében épülő sertésnevelde példáján bemutatva látszanak a Heraklith Agro termékelőnyei.


Gép- és anyagújdonságok
Karácsonyi divat 2018
Mindig van új a téli nap alatt. Az idei ünnepi trendek közt üdvözölhetjük a pávatoll színeit, a hópelyheket és a természetes anyagok térhódítását.


Ötletek
Varázslatos előszobamennyezet
Maguk újították fel lakásunk előszobáját Kettinger Ferencék Budapesten.


Kert-balkon
Marokkói nyaralás ihlette teraszbútor
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy majd 100 éves flóderezett szekrény a nagymamai örökségből Horváth Ildikóéknál Solymáron.


Otthon-bútor

Székek szuperhősöknek


Gép- és anyagújdonságok

Az év legjobb szigetelőanyaga


Gép- és anyagújdonságok

Mit tegyünk, ha húz a hideg?


Otthon-bútor

A beázás megelőzése
Fizessen elő a magazinra

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Csináld magad!
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság