Állatbarát madárriasztó

csináld magad

Állatbarát madárriasztó

Évről évre a madarak csemegéje lett a Horváth Károlyék budaörsi kertjében termett gyümölcs, mert a hálózást nem tartotta humánusnak. Viszont valamit tenni kellett.

Végül az átlátszó hangfogókra rajzolt piktogramok adták az ötletet, hogy madárral kellene a madarakat elriasztani. Károly egy repülő sólyom sziluettjét rajzolta maradék furnérlapra és dekopírfűrésszel kivágta. A szárnyat a testhez két csavar rögzíti. Súlypontja a szárny magasságában van, itt dróttal rögzítette a tartórúdhoz. Fontos, hogy a megvédendő fa fölé helyezzük ki, és hogy a madárutánzat szabadon tudjon mozogni (a képünkön látható a legkisebb légmozgás hatására is szitáló mozgást végez).

Hasonló készítéséhez az alábbi méretarányos rajz négyzethálójának osztásait 2-2 centisre kell nagyítani.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Készíts gyümölcsládából trendi fekhelyet kutyusodnak
Gondoltad volna, mennyi mindenre felhasználható egy egyszerű gyümölcsláda? Nagyon egyszerűen készíthetsz belőle például kiskutyádnak trendi fekhelyet. Megmutatjuk, hogyan!


csináld magad
Készíts kerti sütögetőt: mutatjuk a lépéseket
Eljött a kinti sütögetések ideje, már csak egy megfelelő hely kell hozzá kertünkben. Cikkünkben most megmutatjuk, hogyan építhetsz saját magad sütögetőt!


csináld magad
Így lehet saját készítésű kerti zuhanyzód
Egy kerti zuhanyzó jó szolgálatot tehet nyáron a nagy hőségben. Jól eshet aláállni egy-egy izzasztó kerti munka után, de a család legkisebb tagjai is örömmel pancsolhatnak alatta. Egy nagyobb hordó felhasználásával akár mi magunk is elkészíthetjük.


csináld magad
Nyílik a kertedben a kamilla? Így használd fel virágját
A kamilla az egyik legfontosabb gyógynövényünk, jó, ha minden háztartásban van belőle. Szedjük le és szárítsuk ki a virágját, hiszen számtalan egészségügyi problémára gyógyírt jelenthet. Nézzük, hogyan használhatjuk fel!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság