hirdetésÁllatbarát madárriasztó

csináld magad

Állatbarát madárriasztó

Évről évre a madarak csemegéje lett a Horváth Károlyék budaörsi kertjében termett gyümölcs, mert a hálózást nem tartotta humánusnak. Viszont valamit tenni kellett.

Végül az átlátszó hangfogókra rajzolt piktogramok adták az ötletet, hogy madárral kellene a madarakat elriasztani. Károly egy repülő sólyom sziluettjét rajzolta maradék furnérlapra és dekopírfűrésszel kivágta. A szárnyat a testhez két csavar rögzíti. Súlypontja a szárny magasságában van, itt dróttal rögzítette a tartórúdhoz. Fontos, hogy a megvédendő fa fölé helyezzük ki, és hogy a madárutánzat szabadon tudjon mozogni (a képünkön látható a legkisebb légmozgás hatására is szitáló mozgást végez).

Hasonló készítéséhez az alábbi méretarányos rajz négyzethálójának osztásait 2-2 centisre kell nagyítani.

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Space
A Speace, egy szakrális tér installáció, melyben az emberek a fesztivál hangulatából egy nyugodt, elmélyült világba sétálhatnak. Eltolt kapurendszer nehezíti a bejutást, ami segít fokozatosan elszakadni a külső környezet impulzusaitól.


csináld magad
Pompás virágok, lágy pasztellek és igéző geometria
Megérkezett a Designers Guild 2019 őszi-téli kollekciója, a Le Poéme de Fleurs.


csináld magad
Intelligens háztartási gépek
Az LG új AI-megoldásával a háztartási gépek maguk adnak tanácsot arról, hogyan érdemes használni őket.


csináld magad
Festés hőségben
30 °C feletti hőmérsékletnél kockázatos festeni, mázolni, főleg kültéren a tűző napon.  Készüljünk fel okosan, és védjük ki a hibalehetőségeket!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság