hirdetés



Idén piacra kerül a Terrán napelemes tetőcserepe

Szerszám-anyag

Idén piacra kerül a Terrán napelemes tetőcserepe

A 100%-os magyar tulajdonban lévő építőipari nagyvállalat, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. 2018-ban is töretlen gazdasági növekedést és egyre nagyobb piaci részesedést tudhatott magáénak. 

A vásárlói igények kiszolgálása érdekében elindult a termelés a cégcsoport negyedik gyárában, Kunszentmiklóson pedig rövidesen elkezdődik a második gyártóüzemük építése is. Az idei tervek között szerepel többek között egy új telephely kialakítása a Bólyi Ipari Parkban. A termékfejlesztésben folyamatosan újító szerepet betöltő vállalat idén piacra dobja napelemes tetőcserepét, a Generont.

A Terrán Közép-Európa vezető tetőcserép márkája, 100%-os magyar tulajdonban lévő építőipari nagyvállalat, amely töretlen lendülettel halad a gazdasági növekedés útján. A jelenleg 4 gyárral rendelkező, Közép-Európa kilenc országába szállító cégcsoport nettó árbevétele 2018-ban megközelítette a 14 milliárd forintot. Ebből hazánkban realizálódott közel 8 milliárd forint.
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az építőipari termelés volumene 22,3%-kal haladta meg az egy évvel korábbit, a Terrán gyártási volumenének növekedése pedig 18,6%-os emelkedéssel követte ezt a tendenciát. Hasonló növekedést tapasztalhatunk a cég alkalmazotti létszámánál is. Amíg hazánkban folyamatos probléma a szakember-utánpótlás kérdése, a Terrán cégcsoport alkalmazottainak száma az elmúlt évben 97 fővel nőtt, és ebből 76 személy Magyarországon kapott munkát a cégnél.
„A családi otthonteremtési kedvezmény és a további kormányzati intézkedések jelentősen hozzájárulnak az építőipar fejlődéséhez, így további bővülésre számítunk. Ezt támasztják alá a piaci felmérések is. A vásárlói igények még hatékonyabb kiszolgálása érdekében elindult a termelés cégcsoportunk negyedik gyárában, az erdélyi Aranyosgyéresen, továbbá, kihasználva a régió adottságait rövidesen elkezdődik a 2008-ban átadott kunszentmiklósi gyáregység második gyártóüzemének kivitelezése is” – mondta Gódi Attila ügyvezető igazgató.

Gódi Attila ügyvezető, Terrán Kft.

A Terrán közel 33%-os piaci részesedésével 2018-ban is megőrizte, sőt, növelte piacvezető pozícióját Magyarországon a tetőfedőanyag-gyártók között. Megközelítőleg 14 000 kamion szállította ki azokat az ebben az évben értékesített tetőcserepeket, melyekkel összesen 23 000 család otthonát óvta meg a Terrán cégcsoport.
A cég szakemberei a jövőben is azon dolgoznak, hogy proaktívan reagáljanak a piac igényeire, megőrizzék a kiszolgálás rugalmasságát és folyamatosan optimális termelőkapacitáson működjenek. Ennek elősegítése érdekében az idei tervek között szerepel többek között egy új telephely kialakítása is a Bólyi Ipari Parkban.

Nem múlik el év díjak nélkül a Terránnál

A Terrán 2018-ban újabb elismeréseket tudhat magáénak. Amíg előző évben az Icertias nevű, svájci minősítő szervezet neves "Best Buy Award" díját nyerte el, azaz a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-érték arányú tetőcserép márkának Magyarországon, addig 2018-ban felkerült a londoni tőzsde, a London Stock Exchange Group által összeállított „1000 leginspirálóbb európai cég” előkelő listájára. Magyarországról az építőipari cégek közül egyedüli szereplőként jelent meg, a független szakértők által összeállított, gazdasági adatok vizsgálata alapján kijelölt mezőnyben.

Terrán Generon napelemes cserép

És itt még nem álltak meg, idén ugyanis harmadik alkalommal vehetik át, ezúttal legújabb termék-innovációjukhoz a Terrán Generonhoz kapcsolódóan a neves Construma Nagydíjat. A beérkezett pályázatokat szakemberekből álló zsűri bírálta el.

Fenntartható fejlődés esztétikusan az építőiparban, itt a Generon

A fenntartható fejlődés és környezettudatos gondolkodás a Terrán cégcsoport számára kiemelten fontos.  Miután az előző év őszén napelemparkot hoztak létre a Baranya megyei Bólyban – melynek segítségével napenergiából kívánják biztosítani cserépgyártó üzemük teljes villamosenergia-ellátását –, idén folytatták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közös fejlesztésű innovációjukat, a tetőcserépre integrált napelem továbbfejlesztését, immár Terrán Generon néven.


A megújuló energia és a környezetre gyakorolt ökológiai és esztétikai hatás évről-évre egyre jobban felértékelődik, ami egyértelműen érzékelhető a fogyasztói igények alakulásán is.
A Terrán Generon olyan forradalmi innováció, amely professzionális választ ad a 21. század technológiai kihívásaira. „A napelemes tetőcserép különlegességét az adja, hogy a napcellák olyan speciális módon vannak az egyedi tetőcserepek felületére integrálva, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel. Mindezt úgy, hogy a tető eredeti védelmi funkciója a teljes tetőfelületen tökéletesen biztosított. A fejlesztés célja egy esztétikus, környezetbarát, kompromisszumok nélküli, energiatermelő tetőrendszer megalkotása volt. Így lesz a Terrán Generon naprakész tető!” – mondta Gódi Attila.

A Terrán modern és innovatív termékeivel biztosít tartós, esztétikus és biztonságos megoldásokat vásárlói számára és otthonaik védelmére.
 




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Megkezdte működését Magyarország első napelemes tetőcserepet gyártó üzeme
Szeptember 21-én üzembe helyezték Pécsett a több mint 100 éves építőipari nagyvállalat egyedülálló, Terrán Generon napelemes tetőcserép gyárát.


Gép- és anyagújdonságok
Napelemes erőművet épített a Terrán
A Terrán Cégcsoport olyan napelemparkot hozott létre a Baranya megyei Bólyban, amelynek segítségével napenergiából tudják biztosítani cserépgyártó üzemük teljes villamosenergia-ellátását.


Hírek
Jelentősen nőtt a kereslet napelemek iránt
Megnőtt a kereslet a napelemek iránt, csak az elmúlt hetekben körülbelül 60 ezer megkeresés érkezett a Magyar Napelem Napkollektor Szövetséghez.


Ötletek
Az energiatárolás kulcsfontosságú lépés a fenntartható jövő felé
Az energiatárolás az egyik legfontosabb tényező a megújuló energia hatékony felhasználásában és a fenntartható jövő megteremtésében. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért kiemelkedő fontosságú az energia tárolása, és hogyan járul hozzá a környezetvédelemhez.




Gép- és anyagújdonságok

Extra viharálló tetőcserép




Gép- és anyagújdonságok

Ismét díjat nyert a Terrán



hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság