hirdetés



Jóval hűvösebb tetőtér

Szerszám-anyag

Jóval hűvösebb tetőtér

Az épületek külső időjárási hatásoknak leginkább kitett része a tető. A meglévő épületek többségére jellemző, hogy a teljes hőveszteség közel harmada a tetőszerkezeten át távozik, illetve a tetőtér gyorsan felmelegszik.

Ezt elsősorban a régi tetők mai szemmel nézve korszerűtlen szerkezeti megoldásai és az elavult anyaghasználat okozza, valamint az tény, hogy a meleg levegő felfelé áramlik. A tetőtér folyamatos hűtése-fűtése nem a probléma megoldása, hanem annak költséges elfedése. Az egyedülálló, robottechnológiával is gyártó Terrán olyan komplex rendszert ajánl, amely hatékonyan védi a tető alatti lakóteret a túlzott felmelegedéstől és lehűléstől.

A beépített tetőterek lakókomfortját befolyásoló számos tényező közül az egyik legfontosabb a lakótér klímája. A napjainkban népszerű, napsugárzásnak fokozottan kitett sötétebb színű cserepek jól ismert tulajdonsága, hogy jobban felmelegednek, mint a világosabb árnyalatú felületek. A Terrán ClimaControl* felületkezelése visszaveri az infravörös sugarak jelentős részét, így a sötétebb árnyalatú cserepek is kevésbé melegednek fel a tűző napon. A régi tetőszerkezetek problémái idővel a tetőtér rossz klímaviszonya mellett, számos további gondot, szerkezeti károsodást is előidéznek. Ennek megelőzésére a Terrán tetőcserépgyártó olyan komplex rendszert kínál, amely hatékonyan védi a tető alatti lakóteret a túlzott felmelegedéstől és lehűléstől. Ez a komplex védelem 3 fő részből áll:

•              ClimaControl felületkezelésű betoncserép,

•              átszellőztetett légréteg,

•              MediCOMFORT hőszigetelés.

*A ClimaControl felületkezelésű cserepeknek alsó felületi hőmérséklete akár 10 °C-kal alacsonyabb, mint a Terrán egyéb felületkezeléssel ellátott tetőcserepei esetében.

A tetőterek klímájával kapcsolatban a legtöbb embernek az első gondolata (és gyakran tapasztalata is) az, hogy nyári melegben szinte elviselhetetlen hőség tud lenni, míg téli hidegben gyorsan elillan a benti meleg, ezért több fűtésre van szükség. Ez a jelenség különösen igaz a régebben kialakított tetőterekre, ahol a megfelelő hőmérsékletet nyáron csak klímaberendezések folyamatos üzemeltetésével, télen pedig intenzív fűtéssel tudjuk biztosítani, ami jelentős energiaigénnyel és költségekkel jár. A problémát csak a tetőt határoló szerkezetek szakszerű kialakításával és korszerű anyagok használatával lehet orvosolni.

Régi kontra új tető

Hőtechnikai és páratechnikai szempontból különösen fontos szerepe van a fedés alatti átszellőztetett légrétegnek, illetve a kapcsolódó beszellőző és kiszellőző nyílásoknak. A tetőterek hővédelméhez jelentősen hozzájárul a tetőszerkezetben elhelyezkedő hőszigetelés. A védelmi rendszer meglévő tetők felújítása esetén akár a belső rétegek (borítás, burkolatok) megbontása nélkül is kialakítható.

 




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Mókus a szigetelésben
Van néhány városi legenda – magyarul tévhit –, amely makacsul tartja magát, amikor a ház és a tetőtér hőszigeteléséről van szó. Cikkünkben eloszlatjuk a félreértéseket.


Hírek
Ez lenne az ideális hőmérséklet az irodában
Tudományos válasz született arra, hová kell állítani az irodai klímát nyáron. Az ideális a 27 fok és a tudomány szerint jobb, ha a nők kezelik a klíma távirányítóját. A szakértő elmagyarázza miért.


Otthon-bútor
Lépcső készítése saját kezűleg
Aki nagyon akarja, annak egy tetőtéri lépcső elkészítése sem megoldhatatlan feladat. Íme egy konkrét példa, hogyan zajlik ez.


Gép- és anyagújdonságok
Tetszés szerinti hangulat a tetőtérben
A tetőtéri ablakokat árnyékoló római rolók cserélhető szöveteinek köszönhetően a lakást minden évszakban új színbe öltöztethetjük.










Otthon-bútor

Tetőtéri ablakok

hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság