Betonerkélyek, lépcsők, pillérek javítása


Az elöregedés, az időjárás és a mechanikai sérülések hatására a látszó betonszerkezetek sérülnek, lepattogzanak, és a betonacél betétek korrodálni kezdenek. Erre a problémára dolgozta ki a Baumit a BetoSystem rendszert, ennek használatát mutatjuk be cikkünkben.

A folyamat egyetlen képben összefoglalva.

 

1. A felújítandó felületről csiszolással, vésővel vagy kalapáccsal távolítsuk el a sérült részeket.

 

2. Tisztítsuk meg a felületet az ép részekig, a betonacélt drótkefével dörzsöljük, amíg fényes nem lesz.

 

3. Ezután nagynyomású vízsugárral mossuk át a felületet, majd 24 órán át hagyjuk száradni.

 

4. Az acélbetéteket Baumit BetoProtect betonacélvédő szerrel kenjük át ecsettel két rétegben. A BetoProtect két rétegének felhordása közt hat óra várakozási idő szükséges.

 

5. Újra mossuk át vízzel a felületet, majd a kellő száradási idő után Baumit BetoHaft tapadóhíddal vonjuk be. A BetoHaft tapadóhíd felhordásakor ügyeljünk arra, hogy minden furatot, üreget is alaposan kitöltsünk.

 

6. Rétegesen hordjuk fel a Baumit BetoFill javítóhabarcsot, egy munkamenetben maximum 4 cm vastagságban. A BetoFill javítóhabarcs első négy centiméterére viszont azonnal, száradás nélkül a még friss rétegre kerüljön az újabb réteg (friss a frissre elv szerint). A már megkötött rétegre nem kerülhet új, ilyenkor a megszáradt habarcsot el kell távolítani.

 

7. A habarcs megkötése után a felületet Baumit BetoFinish betonglettel simítsuk át. A glettelés előtt célszerű sarok- és élvédő profilokat, illetve erősítőhálót felhelyezni. A kész felületet fóliatakarással kell óvni a gyors kiszáradástól.

 

8. A glett teljes kiszáradása után a felületet csiszoljuk, majd a homlokzattal azonos vékonyvakolat vagy festék kerülhet rá.

 

A munkához szükséges hozzávalók.

 

(SZPONZORÁLT CIKK)