hirdetés



Lakásfelújítás mosolyogva?

Szerszám-anyag

Lakásfelújítás mosolyogva?

Lehetséges, ha ellesi a felkészültek néhány titkát!

Biztos Ön is számtalan szörnyű történetet hallott már a barátaitól, ismerőseitől, amelyekkel el is vették a kedvét attól, hogy Ön is belevágjon az aktuális lakásfelújításba. Amit lehet, elrontottak, a költségek az egekbe emelkedtek, a csempe mégsem volt elég, de már az üzletben elfogyott, a festék színe szörnyen nézett ki a falon…
A sor hosszan folytatható, igaz?
Pedig ennek nem kell így lennie, ha már a felkészülést időben és alapos körültekintéssel kezdi. Nézze meg, mit tanácsolnak azok, akik mosolyogva vezénylik le otthonuk megújulását!

lakásfelújítás, mapei, tervezés, anyag, szakember

A legfontosabb szabály, hogy időben birtokunkban legyen minden információ. Úgy nem lehet megtalálni a tökéletes falfesték színét, ha tudjuk, másnap reggel csenget a festő, és muszáj venni valamit.
Mindig tudjuk, hogy mit akarunk, és ne kerüljünk olyan helyzetbe, hogy egy kényszermegoldás mellett kelljen döntenünk. Információt szerezhetünk a gyártóktól és azok weboldaláról, a kivitelezőktől és a kereskedőktől. Kérjünk tanácsot, ötletet az ismerőseinktől is, biztosan lesz véleményük!
Rendkívül fontos még az is, hogy már a felújítás előtt pontosan tudjuk, mit hova szeretnénk tenni. Egy fürdőszoba esetén például: hol lesz a kád, a mosdó, a fürdőszobaszekrény, stb. Ez azért fontos, mert a vízvezeték-szerelőnek, a gázszerelőnek, a villanyszerelőnek és a burkolónak sem mindegy, mi hova fog kerülni, az ő munkájukat is megkönnyítjük és felgyorsítjuk a határozott elképzeléseinkkel.
Menet közben változtatni mindig problémás és költségesebb. És ha már tudjuk, mit hova szeretnénk, ráadásul már megkaptuk az ajánlatokat a különféle munkákra és termékekre, akkor tervezzük meg a költségeket is. A legfontosabb, hogy szükség szerint igazítsuk igényeinket a lehetőségeinkhez, legyünk magunkhoz szigorúak és reálisak.

lakásfelújítás, mapei, tervezés, anyag, szakember

A felújítás rengeteg alapanyag beszerzésével jár. Gondoljuk végig lépésről lépésre: melyik anyagot, terméket mikor tudjuk megkapni, van-e készleten, és ha megkaptuk, akkor tudjuk-e tárolni addig, amíg szükség nem lesz rá.
Már a legelején érdemes tisztázni azt is, hogy melyik szakember mikor tud jönni, és mi szükséges a munkájához. Mindenképpen egyeztessünk a szakemberekkel a munka megkezdése előtt, hogy ők milyen anyagot hoznak, és mit kell nekünk beszerezni, illetve tudjuk meg részletesen és pontosan azt is, hogy a megbeszélt ár mit tartalmaz. Ki fog-e takarítani, el fog-e pakolni maga után? Ezzel sok bosszúságot és vitát megelőzhetünk. Tisztázzuk már az elején a munkamenetet, így nem fognak egymásra mutogatni a szakemberek.
Ha mindezeket az egyszerű tanácsokat megfogadja, és így vág bele a felújításba, gyorsan és bosszankodás nélkül fogja élvezni megszépült otthonát!
Ha esetleg további kérdései lennének, amelyek bizonytalanná teszik a felújítását, kivitelezését, forduljon hozzánk bátran, örömmel segítünk bármilyen szakmai kérdésben, a tökéletes megoldás megtalálásában, hogy felújítása, építkezése problémamentesen készülhessen el!
Ehhez számos segítséget talál lakossági kiadványok formájában a www.mapei.hu, a www.burkolatragaszto.hu vagy a www.fugazoanyag.hu oldalon is.

(X)




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Elkerülhetjük a gyakori kivitelezési hibákat
A tartós és szép burkolat titka, hogy a kiváló minőségű segédanyagokkal, ellenőrzött és előkészített alapfelületre, megfelelő bedolgozási körülmények között és megfelelő szaktudás mellett készüljön el. Szakembereink számos különböző építkezésen, építési helyszínen fordulnak meg.


Hírek
Minden, ami építőipar: szakmai podcast indult alkotóknak
Útjára indult a Mapei Krónika Podcast, a Mapei új kommunikációs szolgáltatása az építő szakemberek és az építtetők számára.


Ötletek
46 éve épít a Mesterek Mestere
Varga Ferenc, szekszárdi burkoló szakember nyerte el a Mesterek Mestere 2018. Díjat.


Hírek
Tetőzik a szakemberhiány Magyarországon
Átlagosan 138 napot kell várni szakemberre Magyarországon, öt nappal többet, mint egy évvel korábban – derült ki a Mapei Kft. sajtótájékoztatóján ismertetett kutatásból.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság