hirdetés



Eljött a barkácsolás ideje

Szerszám-anyag

Eljött a barkácsolás ideje

Megkezdődött a nyári szünet, a szabadságolások időszaka. Ez a pihenés mellett kisebb-nagyobb otthoni, ház körüli feladatok elvégzésére is lehetőséget nyújt. A jó időben kifesthetjük a konyhát, rendbe hozhatjuk a kerti padot, felszerelhetjük a hintát, elkészíthetjük a grillezőt, a szabadság alatt új polcot szerelhetünk a nappaliba vagy a fürdőszobába, esetleg felújíthatjuk a szekrénysort. Nagymértékben megkönnyíti és kellemesebbé teszi a barkácsolást, ha a munka elvégzéséhez rendelkezésre áll a megfelelő eszköz.

Milyen felszerelés szükséges egy otthoni barkácsműhelyhez? Komolyabb műveletekhez elengedhetetlen egy erős asztal, amit munkapadként használhatunk, valamint egy satu. Ezeken túlmenően jó szolgálatot tesznek az elektromos kisgépek, például a fúrógép, csavarbehajtó, sarokcsiszoló, elektromos fűrész és gyalu. Összetettebb feladatok elvégzéséhez sok gép szükséges, ezek beszerzése komoly beruházást jelent egy barkácsoló számára. Szerencsére az internetről számos eszközt használtan is beszerezhetünk, ennek egyik módja használt gépek vásárlása a Surplex oldalán.

Mire érdemes odafigyelni barkácsgépek vásárlása során?

Amikor otthoni műhelyünkbe választunk barkácsgépet, olyan eszközt keresünk, amelyet hosszú időn át használhatunk, mégsem terheli meg túlságosan a pénztárcánkat. Milyen szempontokat kell mérlegelnünk a választás előtt?

- Melyek a megvásárolandó gép jellemzői, milyen funkciókra van szükségünk az otthoni munkához? Nem érdemes olyasmiért fizetnünk, amit majd nem használunk ki. Azonban azt is mérlegelni kell, hogy a gép minél több célnak feleljen meg, nehogy később egy másikat is vásárolnunk kelljen.

- Milyen anyagból készült a berendezés? Otthon is érdemes minőségi termékeket használni, rendkívül kellemetlen, ha eltörik vagy elromlik az eszköz és nem tudjuk befejezni a tervezett munkát. Masszív anyagokból készült gép vásárlásával azt is elkerüljük, hogy néhány éven belül cserére legyen szükség. Lehetőség szerint kerüljük a műanyag alkatrészeket tartalmazó berendezéseket.

- Érdeklődjünk utána, mennyire teherbíró a motor. Ha az eszközt napi 1-2 óránál hosszabb ideig fogjuk használni, tanácsos strapabíró barkácsgépet választani. Ez huzamosabb folyamatos használat során sem melegszik túl, bírja a terhelést.

- Közvetlenül a hálózatról vagy akkumulátorral működik a berendezés? Különösen kültéren végzett munkánál lehet hasznos az akkumulátoros gép, sokkal kényelmesebben dolgozhatunk, ha nem kell a hosszabbítóval törődni, de a lakásban végzett szereléseknél is jól jöhet.

- Gondoljuk át, mekkora munkadarabok megmunkálását tervezzük, hogy mindenképpen elegendő legyen a kiválasztott gép, de feleslegesen nagyot se vásároljunk.

- Érdeklődjük meg, milyen pontossággal dolgozik az adott berendezés, megfelel-e a feladatra.

Végül az a döntő szempont, hogy mire kívánja használni az eszközt, és ahhoz a munkához milyen paraméterekre van szükség.

Biztonságos barkácsolás

Otthon is érhet bennünket baleset, ezért mindig gondoskodni kell a biztonságos munkavégzés feltételeinek betartásáról. Komolyabb műveleteknél (fűrészelés, nagyobb kerti berendezések szerelése) viseljünk megfelelő biztonsági felszerelést: erős cipőt, biztonsági szemüveget és munkakesztyűt. Figyelmesen olvassuk el a készülékek használati utasítását és tartsuk be az azokban ismertetett kezelési és munkavédelmi szabályokat. Aki bonyolultabb, veszélyesebb munkákat végez otthon, helyesen teszi, ha előzőleg részt vesz egy munkavédelmi tanfolyamon.

A nyári szünetben, illetve hétvégén otthon vannak a gyerekek, akik szívesen részt vesznek ezekben a munkákban, vagy figyelmesen szemlélik a tevékenységet. Mindig nagyon kell rájuk figyelni, a kisebbeket tartsuk távol az éles szerszámoktól, a veszélyesebb műveleteket csak messziről nézzék.

Az új és a használt barkácsgépek előnyei és hátrányai

A használt gépek mindig olcsóbbak, mint az újak, az újabb modellek viszont korszerűbbek. Fontoljuk meg, hogy tényleg szükségünk van-e arra a modern gépre.

Az új berendezések energiafelhasználása általában kedvezőbb, ezt ellensúlyozhatja a használt eszköz alacsonyabb ára. Használt barkácsgép vásárlása előtt arról is meg kell győződni, hogy kaphatók-e még alkatrészek ezekhez a régebbi modellekhez.

Egy neves gyártó használt termékének megvásárlásakor komoly segítséghez juthatunk töredék áron, ami nem elhanyagolandó szempont egy otthoni barkácsműhely berendezésénél.

Bővebben: https://www.surplex.com/hu/home.html

(Szponzorált cikk)




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gyerkőc
Ötletes ökojelmezek
Mindössze egy kis gondolkodás szükséges, és környezettudatos lesz a farsang is.


Gép- és anyagújdonságok
Mindentudó barkácsgép
Az egyre újabb barkácsgépek egyre újabb dolgokra képesek. Többnyire azonban egy-két, legfeljebb háromféle munkában vannak igazán otthon. Létezik azonban egy olyan gép is, amely ? különleges tartozékainak hála ? a legtöbb otthon előforduló munkához segédkezet tud nyújtani.


csináld magad
Hasznos DIY kiegészítők barkácsoláshoz
Olykor a barkácsgépek sem tökéletesek, szükség lehet némi kiegészítésre, hogy például munka közben ne billegjen az adott tárgy. Kreatív olvasóink mindenre találnak megoldást: mutatjuk hasznos ötleteiket!


Gép- és anyagújdonságok
Új, még erősebb akku a Bosch-tól
Se közel, se távol nincs konnektor ott, ahol fúrnunk kell? A Bosch új 36 Voltos Lítium akkuja megoldja a gondot: nincs többé röghözkötöttség ilyen szempontból sem.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság