hirdetés



Vezetékrejtő kábelcsatorna a falra

Szerszám-anyag

Vezetékrejtő kábelcsatorna a falra

Nincs ember, akit ne bosszantana az otthonában kígyózó kábelrengeteg. Egy kis anyagi és munkaráfordítással könnyedén megoldhatjuk a  problémát: cikkünkben bemutatjuk, hogyan szerelhetjük a falra a vezetékeket elrejtő műanyag csatornát.

A sarok eredeti látképe.

 

Nem túl szép látvány a fal mellett húzódó kábel és vezeték és itt csak kettő van, képzeljük el ugyanezt egy számítógépes-multimédiás sarok esetében...

A kábelek problémájára már idejekorán, a ház építésénél vagy a lakás felújításánál érdemes gondolni. Ha előre dolgozunk, akkor a falba is süllyeszthetjük az adott vezetéket – igaz, ez sokkal jobban megköti a kezünket a későbbi átalakítások idején. Ellenben az utólagos kábelcsatornák felszerelése jóval szabad mozgást biztosít számunkra, hiszen a műanyag csatornák eltávolítása után csak a furatokat vagy a kétoldalú ragasztószalag nyomait kell eltüntetnünk. Így ha megunjuk, régi kábelcsatornánkat pillanatok alatt újra lecserélhetjük. És most lássuk a munka menetét!

1. Mérőszalaggal és ceruzával mérjük ki a falon, mekkora csatornadarabokra lesz szükségünk.

2. A felesleges csatornadarabokat levághatjuk fűrésszel, de ha nincs kéznél, sniccer is megteszi.

3. Az egyik rögzítési mód a csavarozás, ehhez félméterenként fúrjuk elő a csavarlyukakat a falon.

4. Helyezzünk tipliket a falba fúrt lyukakba, majd rögzítsük a csatornát önmetsző facsavarokkal.

5. A csatornát mindkét oldalán tapadó ragasztószalaggal is rögzíthetjük. Létezik eleve öntapadó hátoldalú csatorna is.

6. Utolsó lépésként vezessük a kábelt a csatorna falra rögzített vezetőjébe, majd húzzuk rá a borítást.  

 A végeredmény: kábelkáosz volt, nincs.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Építkezik? Felújít? Akkor irány az újHÁZ Centrum!
„Hova menjek, kihez forduljak, ha építeni, építkezni, felújítani szeretnék?” – egy egyszerű kérdés, amire egyszerű válasz adható: Az újHáz Centrumba! Ennél jóval érdekesebbek a miértek, és mindazon eredmények, amelyekkel az újHáz Centrum méltán válhatott a felújításban és építkezésben gondolkozók egyik legjobb segítségévé.


Szerszám-anyag
Padlófűtés hibátlanul
Ahhoz, hogy a padlófűtés kivitelezés ne bosszúság legyen, feltétlenül be kell tartani néhány alapszabályt a megvalósításban.


Szerszám-anyag
Utólagos résszigetelés
A rosszul illeszkedő ajtók, ablakok nagyban hozzájárulnak a szoba hővesztéséhez és huzatot okoznak. Számos módon csökkenthetjük ezeket a kellemetlen hatásokat. Az utólagos résszigetelők óriási kínálatában válogathatunk ? megtalálva a legalkalmasabb szigetelő anyagot, rendszert.


Szerszám-anyag
Miért ne spóroljunk a megfelelő alapozással
Hogyan akadályozható meg a beltéri falak penészesedése hosszú távon? Az energia-árak emelkedésével egyenes arányosságban növekszenek a hőszigetelési munkák is. Íme, ennek a három felújítási területnek a buktatói a Mapei tollából, vagyis mire figyeljünk oda!




Szerszám-anyag

Kétszínű dekortál







hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság