Ünnepi kivilágítás


Szenteste közeledtével nemcsak otthonunk belsejét díszíthetjük fel, hanem a ház küls? megjelenésére is gondot fordíthatunk. Egyre látványosabb és ízlésesebb fényfüggönyöket, futófényeket és egyéb kiegészít?ket kapni, amelyekkel ? amerikai mintára ? ízlésünk szerint egyedi hangulatúvá varázsolhatjuk házunkat kívülr?l is.
Az utóbbi években gyakrabban látni a szabadban álló kerti fenyőt világító füzérekkel feldíszítve, vagy az ablakot, kaput, kerítést és teraszt, sőt az egész homlokzatot kivilágítva. Sokan talán tartózkodnak ? úgymond ? felcicomázni a házukat, de egy mértéktartó, az épület külső megjelenésével is harmonizáló fénysor családias hangulatot sugározhat már messziről is.


Jól mutatnak a gyerekszoba ablakában vagy a kertben elhelyezett játékos figurák és a különböz? hangulatos alakzatok.

Felvillanyozva

A színes, nagyméretű, házilag barkácsolt izzósor már a múlté, nagy választékban kaphatók változatos dekorációs fények kültérre is.
Jól mutat a gyerekszoba ablakában elhelyezett világító télapó, angyalka, kis fenyő vagy gyertya alakzat. A többféle méretben vásárolható világító hálót teraszra, korlátra, ablakra is tehetjük.
A 8 m hosszú hálózati csatlakozó elegendő szabadságot biztosít, de a trafót beltéren kell elhelyezni. Vidám hangulatú a ház falához állítható ? ember nagyságú ? világító létra, rajta kapaszkodó mikulással. A nagyobb barkácsáruházakban és szaküzletekben kapható készletek megfelelnek a hazai érintésvédelmi rendszabályoknak, ám sajnos nem mindig mondható el ugyanez a piacokon található olcsóbb cuccokról. Így aztán, mivel a karácsonyi díszvilágítás nem csupán egy alkalomra szól, hanem több évre, érdemes drágább, de biztonságosabb szerkezet(ek)be beruházni. A kapható készletek izzói általában hálózati árammal ? 220 volt ? működnek, 24 voltos transzformátorral ellátva.

Biztonságos fények

Kültéren különösen fontos a stabil felhelyezés, nehogy az első fuvallat lesodorja a díszeket és ezzel balesetveszélyes helyzetet idézzen elő. A szakszerűtlenül felszerelt világítás kellemetlen karácsonyi meglepetésként zárlatot, tüzet okozhat. Felhelyezés előtt gondoljunk arra is, hogy a vezetéket ? főleg a toldásoknál ? óvni kell a hótól, olvadékvíztől. Fontos szempont lehet az is, hogy ne akadályozzon bennünket megszokott mindennapi tevékenységeinkben. (E cikk írójánál ? tavaly a kapun próbáltunk először egyszerű futófényt alkalmazni, jó volt visszanézni rá a buszmegállóból ? a madáretető szolgált védett hellyel a hosszabbítónak.) Gondosan járjunk el már a vásárlás előtt, nagyjából tervezzük meg, hová és milyen típusú dekorációt szeretnénk. Mérjük ki a távolságokat és vegyük számításba a hálózati csatlakozók elhelyezkedését is, mert szükségünk lehet hosszabbítókra. Ne feledkezzünk meg a rögzítés módjáról sem, ehhez is vegyük meg a szükséges kellékeket. Drót, szög, zsineg, gyorskötöző vagy ragasztópisztoly is számításba jöhet.

Dekorációs elemek kültérre1. Mágikus jégcsapok kékes fénnyel, transzformátorral és villogtatóval, 4×0,5m, tovább építhető
2. Flexibilis fénykábel több színben, egymáshoz toldható akár30 m hosszúságban is, több funkciós
vezérlővel
3. Kültéri izzósor négy különböző színű égővel, transzformátorral folyamatos, futó vagy villogófunkciókkal
4. Fénygirland, füzérszerűen egymáshoz toldható ,kertbe vagy teraszra

Bensőséges hangulat

Az ünnepek közeledtével az ajándékok készítése vagy vásárlása mellett egyre több időt fordítunk otthonunk, kertünk karácsonyi díszbe öltöztetésére. Az ünnepi hangulatot még bensőségesebbé teheti egy fenyőgirland, egy szépen elhelyezett kültéri izzósor vagy egy ízléses ajtó-, ablak- és asztaldísz. A bauMax áruházakban különféle karácsonyi kellékek kaphatók igen nagy színválasztékban a klasszikustól a szezon divatos színvilágáig. A bevizsgált és biztonságos bel- és kültéri izzósorok rögzítéséhez, szereléséhez is megkapható minden szerszám, eszköz. A koszorúalapok, csillám- és hóspray-k, girlandok, gyertyák, illatos karácsonyfadíszek és szalagok pedig nagy választékban állnak mindenki rendelkezésére. Áruházaink listáját és nyitvatartási idejét a www.baumax.hu honlapon találják.

ÖM-TIPP

Minden elektromos dekorációt még felszerelés, kihelyezés előtt próbáljunk ki, nehogy a munka végeztével derüljön ki: selejtes darabot fogtunk ki.Fedett teraszunkat fényfüggönnyel (fehér fények, középen), fénykábellel (kékes) és kerti világító pálcákkal (az el?térben leszúrva) tettük hangulatossá.1. A fényfüggöny szálait a központi vezetékhez csatlakoztatjuk, amennyiben ez már megtörtént, ellenőrizzük végig és csavarjuk feszesebben rá.
2. A fényfüggöny központi vezető kábelét a transzformátorba dugjuk. Szorosan tekerjük rá a menetes gyűrűt.3. Fénykábel rögzítése vasoszlophoz gyorskötözővel. Figyeljünk az átmérőre.
4. Húzzuk rá feszesen. A kiálló anyagot csípjük le fogóval vagy ollóval.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Karácsonyi dekoráció skandináv módra
Készítsünk skandináv jellegű karácsonyi dekorációt fából! Azonnal karácsonyi hangulatot...
Inspiráló színek a falakon
Inspiráló mély színek, egyedi struktúrák a falainkon és lakásfűtő falfesték a 2019/2020-as...
Magaságyás raklapokból
Egy ilyen ágyásban az a jó, hogy megművelése során nem kell hajolgatni. Raklapból...
Színpompás sziklakert
Amikor azt a szót halljuk, hogy sziklakert, azonnal valami bonyolult szerkezetű,...
A Praktiker karácsonyi kínálata
Már elérhető a Praktiker karácsonyi kínálata, amelyben sok dekorációs kiegészítő...
Dekorcsillag néhány deszkából és egy égősorból
Minimális mennyiségű alapanyag kell mindössze ennek a hangulatos, világító dekorációnak...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION