Polcrendszer a nappaliban


Olyan egyedi méretű polcrendszert szerettünk volna a nappaliba, amelyen minden könyv, dísztárgy és szórakoztatóelektronikai berendezés elfér. Persze ilyet sehol nem lehetett vásárolni. Némi ráfordítással és leleménnyel magunk készítettük el a bútordarabot.
   
Pontos tervezés és rajzolgatás után láttunk hozzá a megfelelő vastagságú ytong-elemek méretre vágásához. Jól bedolgozott falazóhabarccsal, ytongragasztóval vékonyan bekentük a téglák teljes felületét.
Hogy elkerüljük a statikus mozgásokat, fej nélküli szögekkel a hátsó falhoz rögzítettük az elemeket. A következő lépésben a deszkalapokat vágtuk kellő méretre, és sarkaikat csiszolóval legömbölyítettük.
A falapokat az ytonghoz facsavarokkal, egymáshoz pedig szögekkel és faragasztóval stabilan rögzítettük. Kihagytuk a tévé és egyéb technikai berendezések helyét, a vezetékelésről szakember gondoskodott.
Talán a legnehezebb munka a polcok letakarása után az egész felület, a kis fülkék egységes bevakolása volt. A fapolcokat végül két rétegben sötétbarnára festettük, a falakat pedig meleg narancssárgára hengereltük.


Fotó: Csíkszentmihályi Márton
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Éjjeli szekrény hat lépésben
A hálószoba bútorzata épp úgy fontos, mint a lakás...
BabaMama Expo – hangolódjunk a családra!
Babakocsi kalandpark, pelenkatorta bemutató és idén először Apuka stand is vár a...
Kis fürdőszobába kell egy kádpolc
Sokan szeretnek hosszan fürödni – Agatha Christie is a kádban ülve írta krimijeit....
Plusz szekrénypolcok s. k.
A kis alapterületű lakásban élőknek gyakran gondot okoz a ruhák, kabátok, cipők tárolása....

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION