Spóroljunk a melegvízzel


A melegvíz elállításhoz modern bojlert használjunk. Ebben az esetben ugyanis akár 35% energiát takaríthatunk meg! A bojlerek víz melegítésére tervezett berendezések, amelyek nemcsak melegítik hanem – az átfolyó vízmelegítőkkel ellentétben – tárolják is a vizet.

 
Négy személyre kb. 200 liternyi víztároló-kapacitással, kell számolnunk. 60°C-os tárolási hőmérséklet esetén 330 liter 40°C-os melegvíz áll a rendelkezésünkre. Mivel a bojlerek gyártásához FCKW-mentes szigetelőanyagot használunk fel, valamint szétválasztható és újrahasznosítható anyagokból készülnek, ezért ezek környezetbarát és energiatakarékos berendezések. A legkülönbözőbb kivitelben és méretben vásárolhatunk fali, beépített, vagy állóbojlert.

 
A régi bojlerek a legtöbbször már nagyon el vannak vízkövesedve, és a szükségesnél sokkal több áramot/gázt fogyasztanak. Ha egy új bojlert épít be, akkor azzal akár 35%-kal is csökkenhet a melegvíz elállításra használt energia-fogyasztása. A decentrális, elektromos melegvízellátás sok esetben kiváló alternatíva. Szemben más energiaforrásokkal, az elektromos energia képes arra, hogy biztosítsa a háztartások gyors és hatékony melegvíz-ellátását. Ha nem kell nagy távolságra szállítani a melegvizet, akkor alacsony a hőveszteség. Ellenben, ha egy csaptelep a központi vízmelegítőtől nagy távolságra van, célszerű egy lokális, kis teljesítményű melegvízellátó berendezést a csap közelében üzembe állítani. 5-300 liter közötti tárolókapacitású elektromos tartályok kaphatók.
 
ÖM tipp
Cserélje régi vízmelegítő bojlerét egy újra! Így a melegvíz előállításához használt energia költségen akár 35%-ot is megtakaríthat. Hogy csökkentse elektromos bojlerének az energiafelhasználását, és elkerülje a berendezés vízkövesedését, állítsa a víz hőmérsékletét 60°C-ra! Ha magasabbra állítja a víz hőmérsékletét, az gazdaságtalan lesz az energiaveszteség miatt, ha alacsonyabbra állítja, az pedig higiéniai szempontból nem megfelelő.
 

A termékek megvásárolhatók a Baumax Áruházakban, további takarékos tippekért olvassák el a Baumax Energiatakarékossági tanácsadó füzetét!

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Kis fürdőszobába kell egy kádpolc
Sokan szeretnek hosszan fürödni – Agatha Christie is a kádban ülve írta krimijeit....
Idén április elején lesz a CONSTRUMA
Az idei évben egészen korán, április 3-7. között ismét érdemes kilátogatni a HUNGEXPO...
Kerti tároló
Szükségük volt egy tárolóra Köblös Zoltánéknak Debrecenben, ahol a család holmiját,...
Teremtsen otthont velünk!
Elegancia, kényelem, megbízhatóság, innováció, minőségi termékek, jó árak egy helyen....
Fürdőszobatrendek a XXI. században
Az elmúlt évtizedekben rengeteget változtak a fürdőszobai...
Wellnes az otthonunkban
A pihenés és regenerálódás nagyon fontos a mindennapjainkban....

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION