Felújítási 1×1


Mitől függ, hogy tényleg olyan lesz, mint amilyet elképzelt, amilyet szeretne? Vajon melyek azok a tényezők, amik eldöntik egy készülő burkolatról, hogy az, mennyire lesz olyan, mint amilyet a megrendelő megálmodott? A Mapei segítségével bemutatjuk, hogy mire ajánlott odafigyelni!

Amikor építkezésre, vagy felújításra adjuk a fejünket, elképzeljük, hogy milyen lesz a nappali, vagy a terasz, esetleg a fürdőszoba, amikor elkészülünk a munkákkal. Látjuk, ahogyan a mosdókagyló fehér színét mennyire kiemeli a burkolat egysége, és szinte már érezzük azt a nyugalmat, amit a jól és pontosan elvégzett munka öröme okoz. Nincs olyan ember, aki arra vágyna egy készülő burkolat kapcsán, hogy az idő előtt tönkre menjen, vagy esztétikailag kifogásolható, műszakilag akár minősíthetetlen legyen.

Pedig sajnos az esetek nagyon nagy részében, már a munkák végzésekor, vagy közvetlenül utána az álom rémálommá válik. Rádöbbenünk, hogy a burkolat felválik a felületről, nem tapad eléggé, a lerakása nem esztétikus, vagy a fugázóanyag színe nem olyan, mint amilyet elképzeltünk, a nem kívánt leázásokról már nem is beszélve. Ezek a felvázolt problémák mindannyiunk életét megkeseríthetik, és nagyon sok esetben meg is keserítik.
 
Nézzük meg, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, mielőtt elkezdődik a kivitelezés:
  1. A megkívánt végeredmény elérése érdekében az egyik legfontosabb lépés a jó szakemberválasztás.
  2. Mindezek mellett nagyon fontos a segédanyagok szerepe. Talán a legfontosabb.
 
Cikkünkben, most inkább az utóbbiról szeretnénk Önnek mesélni. Azt tapasztaljuk, hogy egy burkolási munka kapcsán a megrendelő, vagy építtető fejében a burkolat ára és esetleg a munkavégzés költsége jelenik meg. Kevesen vannak azok, akik kalkulálnak a burkolási segédanyagok költségeivel, mert ezek nem látszanak, nem látványosak, így nincs is rajtuk figyelem. Pedig ezek nélkül nem lehet megfelelő burkolatot készíteni, ezek azok az anyagok, melyek nagymértékben meghatározzák a burkolat időtállóságát, élettartamát. Persze a ragasztó az csak ragasztó, az a dolga, hogy ragasszon. De miből áll ez a fajta segédanyag? A termékek előállításához nagy mennyiségben homokot, különböző minőségű cementet, valamint a végtermék minőségét alapvetően meghatározó költséges műgyantákat használnak.
 
Ön szerint mi történik akkor, ha a gyártás során a zsákba nem kerül bele a megfelelő mennyiségű homok, vagy cement? – Olcsóbb lesz
 
És mi történik akkor, ha a többi alkotóelemhez képest drága gyantatartalmat nem tesszük bele a termékbe? Igen, a termék ekkor is olcsóbb lesz, bár ez nagymértékben már a minőség rovására megy. Ne essen abba a hibákba, hogy a minőséget egyetlen egy dolognak rendeli alá, az árnak. A vásárlás előtt minden esetben tájékozódjanak a segédanyag minőségét, illetve ár/érték arányát illetően, mert sokkal egyszerűbb és olcsóbb megelőzni a bajt, mint orvosolni azt. Az ilyen típusú termékvásárlás egy hosszú távú befektetés, ami úgy térül meg, hogy az elkészült burkolatot olyan minőségben és élettartamban használja, ahogyan azt eltervezte. El kell döntenie, hogy megéri-e egy nagyobb ráfordítással előállított magas minőségű terméket beszereznie és beépíttetni, vagy érdemes ezeken, az anyagokon spórolni.
 
Bővebb információ a www.mapei.hu oldalon.
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Fürdőszobadesign: ívelt falak
A modern térkialakítás kedveli az ívelt formákat. Ebben jelentős szerepe van az újabb...
Mekkmestermunka
MekkmestermunkaKedves Hajnalka! Menteném a menthetőt, ami a burkoló "mester" keze...
Színpompás sziklakert
Amikor azt a szót halljuk, hogy sziklakert, azonnal valami bonyolult szerkezetű,...
Kerti hadviselés profiknak
Vakond, darázs, szúnyog, nyest – akinek háza, kertje van, az előbb-utóbb találkozik...
Homlokzati felújítás Mapei termékekkel
A Kulturális Főváros cím hatalmas fejlesztéseket indított...
Legyen modern fürdőszobánk
A fürdőszoba egyre fontosabb helyszíne életünknek, és hagyományos funkciói mellett...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION