Tapétajavítási 1×1


A belső falburkolás egyik legelterjedtebb fajtája a tapétázás. Első pillantásra nem túl könnyű munka, de mindenki belejön. Ha igazán szeretjük a csináld magad módszereket, akkor nem nélkülözhetjük a tapétázás tudományát. Nézzük a fortélyait!
Cikkünkben egy ablak és egy erkélyajtó beépítése után keletkezett hibákat javítjuk ki. Először körbetapétáztuk az ablakkeretet, mivel a bontásnál megsérült a régi keret körüli tapétarész. Majd az ablak alatt lévő radiátor mögötti területen is elvégeztük a javítanivalót, hiszen ezen a részen sokkal jobban bepiszkolódik a falfelület, mint máshol. Ha rendelkezésünkre áll minden eszköz, akkor a munka nem tart tovább néhány óránál és nem csak az ablakunk és erkélyajtók, hanem a környezetük is új fényben fog tündökölni.
 
A munka folyamata

A javítani kívánt felületről távolítsuk el a régi tapétamaradványokat, majd egy erre a célra vásárolt dörzspapírral csiszoljuk szép egyenletesre a falfelületet.

Keverjük be a glettelő anyagot és egyenletesen vigyük fel a falra. Vigyázzunk arra, hogy ne hagyjunk dimbes-dombos felületet, mert a végeredmény is csúnya lesz.

Ezt a lépést ajánlott tapétázóállványon vagy asztalon elvégezni, de a parkettán is felhordhatjuk a ragasztót a tapéta hátoldalára, csak utána mossuk fel a ragasztót.

Amíg a tapétán szárad a ragasztó, addig a falfelületre is hordjuk fel a ragasztót. Várunk öt-tíz percet és a következő lépésben jöhet is a felragasztás.

A felragasztásnál ne hagyjunk levegőt a tapéta alatt: mindenhol egyenletesen simítsuk végig, kinyomva alóla a légbuborékokat. Figyeljünk az illesztésekre is, a pontatlanság nem lesz szép.

Az utolsó lépésben a legnagyobb felületet javítottuk ki, megismételve az első öt lépést pontról pontra. A munka végeztével megújult felületet kaptunk, olyan, mintha új lenne.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Csomómentes tapétaragasztó
Ha egyszerűen és gyorsan szeretné széppé tenni otthonát,...
Pergola és kerti asztal
Egy kerti parti akkor tökéletes, ha akad hozzá egy árnyas kiülő, ahol kényelmesen...
Grillező étkezővel
Arra a kérdésre, ki mit szeretne a kertbe építeni az egyik leggyakoribb válasz a...
Ház a diófán
A gyerekek örök kedvence a fa tetejére épített ház. Bemutatunk egy költséghatékonyan...
Utólagos hangszigetelés
Szigetelje lakása hangszigetelését laminált tapétával....
A holnap tapétája
A Recitext kenhető és szórható tapéta összetétele 100% pamut textília! Alkalmas lakások,...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION