Kenhető szigetelők


Mind a kültéri, mind a beltéri vízszigetelési munkákat jelentősen megkönnyítik a könnyen kezelhető korszerű anyagok, amelyek alkalmazása a műszaki leírás tanulmányozása után egyszerű feladat.

Persze a szakszerű vízszigeteléseknél nem is a szigetelőanyag felkenése vagy ragasztása okoz nehézséget, hanem inkább az, hogy a már kész lakóépületeknél egyszer csak megjelenő vizesedés okát kiderítsük, vagy az, hogy a különböző épületrészeknél hogyan és milyen anyagot alkalmazzunk. Ezeket a problémákat mindenképpen érdemes szakemberrel megbeszélni. Új ház építésénél, lakás átalakításánál, újonnan kialakított fürdőszobáknál, konyháknál és teraszok, balkonok felújításakor érdemes korszerű anyagokat használni; ezekkel egyrészt hoszszú távra megoldhatók a szigetelési gondok, másrészt egyszerűsítik a munkát, így rövidebb idő alatt elkészülünk vele.

Vízszigetelés kültérre

A teraszok, balkonok vízszigeteléséhez ? különösen felújításkor ? kiválóan alkalmas anyag a Mapelastic. A cementműanyag bázisú, kétkomponensű, repedésáthidaló, rugalmas, kenhető szigetelés jó tapadási tulajdonságainak köszönhetően némi túlzással szinte minden építőipari anyagra felhordható. A szigetelőanyagot talajnedvesség ellen, illetve talajvíznyomásnak kitett szerkezetek védelmére, és a csapóvíz elleni védekezésre is használhatjuk. Így alkalmas erkélyek, teraszok, tetőteraszok vízszigetelésére a kerámiaburkolat fektetése előtt, és medencék, pincék külső, belső falainak szigetelésére, támfalak védőbevonataként, vagy zöldtetők vízszigetelésére, de fürdőszobák, zuhanyzók csapóvíz elleni szigetelésére is alkalmazható. Teraszok, balkonok esetében a vízszigetelési munkát jelentősen leegyszerűsíti, mert a bitumenes nehézlemez szigetelést védő 5 cm-es réteg elhagyható. A szakszerűen felhordott réteggel teljes értékű szigetelés készíthető, amire a burkolat közvetlenül ragasztható a négyórás kötési idő után.
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Szigetelt ház – fűtés negyedáron
Közel háromhavi fűtésköltségének megfelelő összeget, vagyis 40 302 forintot spórolt...
Otthonunk hőszigetelése
Kedves Hajnalka! Nyeregtetős parasztházunk van. Mestergerendás fafödémünket szeretném...
Ha egy kis csendre vágyunk
Kedves Hajnalka, ikerházunk szomszéddal közös falát szeretném utólag hangszigetelni,...
Zsóri Hajnalka
LAKBERENDEZŐ
Kis rés is rés
Kedves Hajnalka! Korábban már kaptam választ a kérdéseimre, ezúttal a hőszigetelésnél...
A beázás megelőzése
A fürdőszobákban a zuhanyzók és kádak környezete, az emeleti fürdőkben a padló megfelelő...
Szilikonok szaniterekhez
A fürdőszobák minőségét nemcsak a burkolat és a...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION