Komódfelújítás pofonegyszerűen


Csak az antik bútorok érdemelnek meg egy második esélyt? Semmi esetre sem! A rövidebb előéletű bútorok is megérdemlik az újjászületést. Bemutatjuk egy több mint 30 éves komód egyszerű átváltoztatását. Ez egy tipikus Hamupipőke mese, ahol modern anyagok segítségével varázsolhatunk új királynőt a nappalinak.

Az 1970-es évekből származó bútorok és kiegészítők reneszánszukat élik, ám ez a komód, jóllehet valaha keresett volt, mára már nem nevezhető csinos darabnak. Kis ráfordítással és kevés pénzből azonban sikerült a szoba figyelemfelkeltő darabjává átalakítani. A legdivatosabb anyagokba öltöztetve megfiatalodott és ezáltal a szobabelsőt is modernebbé varázsolta. A feladat nem volt bonyolult az átváltoztatás mindössze néhány órát vett igénybe.

Szükséges anyagok:

- Alumínium lapok a kívánt méretben

- Alumínium sarokprofil

- Alumínium takaróprofil

- Akrilfesték

- Oldószermentes, erős építési-szerelési ragasztó, pl. Pattex Total Fix PL 700

- Laminált lap

 Szerszámszükséglet:

- Kinyomópisztoly

- Csiszolószivacs alumíniumhoz, vagy hagyományos mosogatáshoz használt dörzsi

- Kefe

  1. Első lépésként egy új, vastag laminált lapot ragasztunk Pattex Total Fix-szel a komódok tetejére. Ezáltal olyan egyenletes felületet kapunk, amelyre könnyebb a vékony alumínium lapot felragasztani.
  2. Az alumínium lapot a szakkereskedésben a kívánt méretre vágták és a hosszanti oldalon annyira behajlították, hogy fedje a lap oldalát. Ezt az előkészített lapot kell a komód tetjére ragasztani a Pattex Total Fix-szel.
  3. A komód oldalát fessük le fekete akrilfestékkel. Ugyanezzel a színnel fessünk vastag sávot az ajtók magasságának kétharmádánál, tagolva az ajtók nagy felületét. Ez a fekete sáv hivatott elválasztani az ajtóra felragasztott két fémlapot.
  4. A kívánt méretre vágott alumínium lapokat a Pattex Total Fix-szel ragasszuk fel a komód ajtajaira. Mivel a Pattex Total Fix azonnal rögzít,  megspórolhatjuk, hogy órákig kelljen a fémlapot a komódhoz nyomni, amíg a ragasztó megköt.
  5. Alumínium felületek csiszolására szolgáló dörzsszivaccsal csiszoljuk mattá a fém előlapokat. Ezáltal a felület elveszti fényes jellegét és ellenállóbb lesz a kosszal, ujjnyomokkal szemben. Külön látványelem, ha körkörös vagy átlós irányban csiszoljuk meg a fémfelületeket.
   6. Utolsó lépésként ragasszuk fel Pattex Total Fix-szel a kívánt méretre vágott sarokelemeket és takaróprofilokat. (Az éles széleket csiszoljuk meg még felhelyezés előtt.)

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Magával ragadó TV-fal
A nappali kellemes, otthonos hangulatát nagyon könnyen lerombolhatja...
Mekkmestermunka
MekkmestermunkaKedves Hajnalka! Menteném a menthetőt, ami a burkoló "mester" keze...
Kerti hadviselés profiknak
Vakond, darázs, szúnyog, nyest – akinek háza, kertje van, az előbb-utóbb találkozik...
Grillező étkezővel
Arra a kérdésre, ki mit szeretne a kertbe építeni az egyik leggyakoribb válasz a...
Polcrendszer a nappaliban
Olyan egyedi méretű polcrendszert szerettünk volna a nappaliba, amelyen minden könyv,...
Éjjeli szekrény hat lépésben
A hálószoba bútorzata épp úgy fontos, mint a lakás...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION