Trükkös tükrök


A készen vásárolt bútorok sem feltétlenül készek olyan értelemben, hogy ne szabadna hozzájuk nyúlni, és még jobbá, szebbé varázsolni őket. Íme egy kiváló példa.

Aki barkácsol, nem öncélúan teszi azt, hanem az életminőséget javító változtatásokat hajt végre a házon, lakáson, kertben. Nincs ez máshogy akkor sem, ha valaki kész bútort vásárol: akkor is átgondolhatja, hogyan teheti még mutatósabbá és funkcionálisabbá a beszerzett tárgyat. Ferencz Ákos Sopronban például ezt a kész fürdőszobai polcgarnitúrát „dobta fel” tükrökkel. Mihelyt meglátta a boltban, beindult a fantáziája: azonnal tudta, hogy ebből egy modern, de mutatós fürdőszobai polc-szekrény rendszert lehetne készíteni. A már korábban vásárolt hullámostükör-szettel kombinálva elkezdte tervezgetni, hogyan is állna össze az egész. A legtöbb időt egyébként a tervezés és a felrajzolgatás vette igénybe. Az összehangolás elég bonyolult volt. Sokat kellett mérni, rajzolni. Ha kicsit nehezen értelmezhetők a fotókon láthatók, az azért van, mert a valóságban sem olyan egyszerű elsőre mindent átlátni. Ákosnál azonban többek közt ez is szerepelt a kitűzött célok között, mert nem tudják lekötni az egyetlen pillantással átlátható dizájnok. A munka kb. három hétig tartott.

 

Mivel szeretett volna könnyen hozzáférhető és porvédettebb helyeket is, volt amit meghagyott polcnak, a többiből viszont üvegesszekrényt készített külön vásárolt vitrinzsanérokkal és méretre szabott üvegajtókkal.

 

A polcoknak gyárilag nincs hátfaluk, adta magát, hogy a tükrök – amelyek elé a polcok kerültek – egyben a polcok hátulját is képezzék.

 

A tükrök közét fehér előoldalú farost dekorlemezzel töltötte ki a polcok mögött.

 

A vitrinek porállóságát Ákos az üvegekre ragasztott tömítő gumikkal fokozta.

 

A polcokon, szekrényeken belül nem csak a falra került tükrök vannak, hanem azok folytatásaként, "tükörképeként" is kerültek be plusz tükrök.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Polcrendszer a nappaliban
Olyan egyedi méretű polcrendszert szerettünk volna a nappaliba, amelyen minden könyv,...
Inspiráló színek a falakon
Inspiráló mély színek, egyedi struktúrák a falainkon és lakásfűtő falfesték a 2019/2020-as...
Színpompás sziklakert
Amikor azt a szót halljuk, hogy sziklakert, azonnal valami bonyolult szerkezetű,...
Kerti hadviselés profiknak
Vakond, darázs, szúnyog, nyest – akinek háza, kertje van, az előbb-utóbb találkozik...
Kis fürdőszobába kell egy kádpolc
Sokan szeretnek hosszan fürödni – Agatha Christie is a kádban ülve írta krimijeit....
Plusz szekrénypolcok s. k.
A kis alapterületű lakásban élőknek gyakran gondot okoz a ruhák, kabátok, cipők tárolása....

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION