hirdetés



Hálószoba-felújítás saját kezűleg

Otthon-bútor

Hálószoba-felújítás saját kezűleg

Ahhoz, hogy lakóterünk megújuljon, nem kellenek új bútorok, sem szakemberek hada: elég a jó ízlés, a munka megtervezése, akarat és némi szabadidő: az itt bemutatott hálószobát festette, tapétázta, bútorait átfestette, lámpáját pedig átalakította ihletett tulajdonosa – és a végeredmény önmagáért beszél.

 Régóta nézeget, olvasgat bútorfelújítással és lakberendezéssel kapcsolatos magazinokat, honlapokat Kovács-Szabó Hajnalka (Pécs). Amúgy is imádja kipróbálni magát minden területen, a lakberendezés pedig különösen közel áll hozzá, hiszen nagyon szeret valami régiből, elavultból létrehozni egy új és ismét használható, élhető dolgot.

A korlátozott anyagi keretek csak ösztönözik a kreativitást. A saját kezével létrehozott dolgok pedig sokkal kedvesebbek az ember szívének.

 

1. A régi, egyáltalán nem csúnya, de már unalmasnak ható komódok és éjjeliszekrények felújításának már a megtervezése is élményszámba ment, sokat lehetett rajta töprengeni, hogy lesz a legszebb a végén az összkép.

 

2. A komódoknál a csapokkal ragasztott régi bútorgombokat belülről kezdte lefúrni, de mivel nem pontosan mérte ki, így volt amelyiket melléfúrta, így a pótlólag kialakult lyukacskát fatapasszal kellett eltüntetnie.

 

3. A nem megfelelően felkevert és hígított festékkel az elején nehéz volt dolgozni, ám mindenki, aki valamit el szeretne végezni, előbb-utóbb rájön a nyitjára – próbálkozik különböző módokon, vagy rákérdez szakembernél.

 

4. A fal újraöltöztetéséhez először le kellett szedni a régi tapétát. Leoldásához Hajnalka a festőhengert vízzel teli vödörbe merítette és úgy vizezte be végig a tapétacsíkokat, amelyek ezután már könnyebben lehúzhatóak voltak.

 

5. Mivel csak két tapétacsík került a falra és csak a falat kellett ragasztóval bekenni, pontosan ki kellett mérni a csík helyét. Némi fejtörés után partvisnyelet használt vonalzóként, amivel halvány vonalat húzott grafitceruzával.

 

6. A két hétig tartó munka során Hajnalka a lámpán is eszközölt némi – nem elektromos – átalakítást, függönyt varrt, a komódokra a tapétáéhoz hasonló mintát stencilezett, és az ágyra is készített néhány díszpárnát.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gyerkőc
Varázslatos gyerekszoba
Mintákat, formákat és fantázialényeket rajzolt a gyerekszoba falaira szabad kézzel Balázsné Kovács Bernadett Érsekvadkerten.


Gyerkőc
Dupla galéria
Egy adott pillanatban a Gyömrőn lakó Binder Barna és felesége, Beáta számára eljött az idő, amikor szükségessé vált, hogy helyet szabadítsanak fel a gyerekszobában.


Ötletek
Hogyan dolgozzunk otthonról még kényelmesebben
És mi mindenről ne feledkezzünk meg közben – az IKEA lakberendezőjének tanácsai.


Otthon-bútor
Iroda a lakásban
A lakberendezés szempontjából a lakásban kialakított irodával kapcsolatos legfontosabb követelmény, hogy mindennek helye legyen, minden holmi rendezetten tárolható legyen, hiszen a helyiséget a család más célból is használhatja. Ebben az otthoni irodában nem nehéz rendet tartani, mert sok szekrénye van. Ezek valójában átlagos konyhaszekrényelemek ? pontosabban eredetileg annak készültek ?, de könyvekből, iratokból, dossziékból is rendkívüli mennyiséget tudunk tárolni bennük.




Kert-balkon

Mini kertgazdaság







hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság