Hálószoba-felújítás saját kezűleg


Ahhoz, hogy lakóterünk megújuljon, nem kellenek új bútorok, sem szakemberek hada: elég a jó ízlés, a munka megtervezése, akarat és némi szabadidő: az itt bemutatott hálószobát festette, tapétázta, bútorait átfestette, lámpáját pedig átalakította ihletett tulajdonosa – és a végeredmény önmagáért beszél.

 Régóta nézeget, olvasgat bútorfelújítással és lakberendezéssel kapcsolatos magazinokat, honlapokat Kovács-Szabó Hajnalka (Pécs). Amúgy is imádja kipróbálni magát minden területen, a lakberendezés pedig különösen közel áll hozzá, hiszen nagyon szeret valami régiből, elavultból létrehozni egy új és ismét használható, élhető dolgot.

A korlátozott anyagi keretek csak ösztönözik a kreativitást. A saját kezével létrehozott dolgok pedig sokkal kedvesebbek az ember szívének.

 

1. A régi, egyáltalán nem csúnya, de már unalmasnak ható komódok és éjjeliszekrények felújításának már a megtervezése is élményszámba ment, sokat lehetett rajta töprengeni, hogy lesz a legszebb a végén az összkép.

 

2. A komódoknál a csapokkal ragasztott régi bútorgombokat belülről kezdte lefúrni, de mivel nem pontosan mérte ki, így volt amelyiket melléfúrta, így a pótlólag kialakult lyukacskát fatapasszal kellett eltüntetnie.

 

3. A nem megfelelően felkevert és hígított festékkel az elején nehéz volt dolgozni, ám mindenki, aki valamit el szeretne végezni, előbb-utóbb rájön a nyitjára – próbálkozik különböző módokon, vagy rákérdez szakembernél.

 

4. A fal újraöltöztetéséhez először le kellett szedni a régi tapétát. Leoldásához Hajnalka a festőhengert vízzel teli vödörbe merítette és úgy vizezte be végig a tapétacsíkokat, amelyek ezután már könnyebben lehúzhatóak voltak.

 

5. Mivel csak két tapétacsík került a falra és csak a falat kellett ragasztóval bekenni, pontosan ki kellett mérni a csík helyét. Némi fejtörés után partvisnyelet használt vonalzóként, amivel halvány vonalat húzott grafitceruzával.

 

6. A két hétig tartó munka során Hajnalka a lámpán is eszközölt némi – nem elektromos – átalakítást, függönyt varrt, a komódokra a tapétáéhoz hasonló mintát stencilezett, és az ágyra is készített néhány díszpárnát.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Iroda a lakásban
Ideális megoldás, ha van egy hely a lakásban, ahol dolgozni...
Mekkmestermunka
MekkmestermunkaKedves Hajnalka! Menteném a menthetőt, ami a burkoló "mester" keze...
Stílusos dió dekorfal
Sajnos nem minden fa él száz évig, de ha elhal, akkor sem kell azonnal tüzelőnek...
Modernizálja áruházait a Praktiker
Újragondolta üzletegységeinek működését a Praktiker: egységesítette áruházai szortimentjét,...
Éjjeli szekrény hat lépésben
A hálószoba bútorzata épp úgy fontos, mint a lakás...
Kis fürdőszobába kell egy kádpolc
Sokan szeretnek hosszan fürödni – Agatha Christie is a kádban ülve írta krimijeit....

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION