Tetőtéri gyerekszoba elcsúsztatott emeletes ágyakkal


A gyerekszobába készített két emeletes ágyat fenyőből Major Tamás Veresegyházon. Négy lánya van és a szoba felújításakor lecserélték az ágyakat és bútorokat.

Tamás a szoba adottságaihoz szeretett volna alkalmazkodni, ezért az egyik emeletes ágyat hagyományos formájúra készítette el, a másikat viszont nem, hanem egymáshoz képest eltolva. Az alsó részhez pedig egy beépített szekrényt is csinált. Olcsón sikerült szereznie négy különálló ágyat, amelyekből az ágyrácsot tartó részeket és magát az ágyrácsot is fel tudta használni. A létrához és a vázhoz a faanyagot méretre vágatta, a beépített szekrényhez a zsalus ajtókat készen vásárolta. A beépített szekrényt fenyő bútorlapokból készítette. A faanyagok egymáshoz rögzítéséhez fatipliket, faragasztót és csavarokat használt. Az elkészítés után a vázakat kétszer lefestette beltéri lazúrral.

1. A szoba tetőtéri elhelyezkedése miatt az a fal, amelyiken az ablakok vannak, ferde szögben áll, ezért az egyik emeletes ágyból „csak” az alsó van a ferde falsík alatt.

 

2. Ezen a képen matracok nélkül láthatjuk az egymáshoz képest eltolva elhelyezkedő ágyak szerkezetét.

 

3. A felső ágy egy beugró felső részét foglalja el, alatta Tamás kiváló érzékkel látta meg a sehol máshol el nem férő szekrény elhelyezésének lehetőségét.

 

4. A másik két ágy hagyományos emeletes ágy formájú, egyik oldalon a ferde falsík, másik oldalon a szoba bejárati ajtaja nem is tett lehetővé más szerkezetet.

 

5. A szoba kékeslila falszínével és az ágyak faanyagát láttatni engedő lazúrfestésével kellemes összhatást eredményez.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION