hirdetés



Tetőtéri gyerekszoba elcsúsztatott emeletes ágyakkal

Gyerkőc

Tetőtéri gyerekszoba elcsúsztatott emeletes ágyakkal

A gyerekszobába készített két emeletes ágyat fenyőből Major Tamás Veresegyházon. Négy lánya van és a szoba felújításakor lecserélték az ágyakat és bútorokat.

Tamás a szoba adottságaihoz szeretett volna alkalmazkodni, ezért az egyik emeletes ágyat hagyományos formájúra készítette el, a másikat viszont nem, hanem egymáshoz képest eltolva. Az alsó részhez pedig egy beépített szekrényt is csinált. Olcsón sikerült szereznie négy különálló ágyat, amelyekből az ágyrácsot tartó részeket és magát az ágyrácsot is fel tudta használni. A létrához és a vázhoz a faanyagot méretre vágatta, a beépített szekrényhez a zsalus ajtókat készen vásárolta. A beépített szekrényt fenyő bútorlapokból készítette. A faanyagok egymáshoz rögzítéséhez fatipliket, faragasztót és csavarokat használt. Az elkészítés után a vázakat kétszer lefestette beltéri lazúrral.

1. A szoba tetőtéri elhelyezkedése miatt az a fal, amelyiken az ablakok vannak, ferde szögben áll, ezért az egyik emeletes ágyból „csak” az alsó van a ferde falsík alatt.

 

2. Ezen a képen matracok nélkül láthatjuk az egymáshoz képest eltolva elhelyezkedő ágyak szerkezetét.

 

3. A felső ágy egy beugró felső részét foglalja el, alatta Tamás kiváló érzékkel látta meg a sehol máshol el nem férő szekrény elhelyezésének lehetőségét.

 

4. A másik két ágy hagyományos emeletes ágy formájú, egyik oldalon a ferde falsík, másik oldalon a szoba bejárati ajtaja nem is tett lehetővé más szerkezetet.

 

5. A szoba kékeslila falszínével és az ágyak faanyagát láttatni engedő lazúrfestésével kellemes összhatást eredményez.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Csinosítsd ki a hátsó udvart: izgalmas DIY megoldások
Pár nap és itt a nyár, érdemes most kipofozni a hátsó kiskertünket: egy kis barkácsolással és kreativitással sokkal otthonosabbá, barátságosabbá tehetjük. Adunk hozzá néhány tippet!


Otthon-bútor
Otthonos padlószőnyeg
A padlószőnyeg az egyik legkedveltebb burkolattípus a nappalik, háló- és gyerekszobák padlójának burkolására, ami nem véletlen: puha felületén kellemes a járás akár mezítláb is és hatalmas szín- és mintapalettából válogathatunk. Most bemutatjuk, hogy kell lerakni.  


Ötletek
Macskakastély kartondobozokból
A cicagazdik fantáziája határtalan, ha kis kedvencük kényeztetéséről van szó. Különösen a karantén alatt volt arra lehetőségük, hogy ötleteiket megvalósítsák és a lakásban igazi kis birodalmat alakítsanak ki a számukra. Ehhez elég volt beszerezni néhány kartondobozt, amelyekből egy kevés kreativitással el is készült a macskavár!


Gép- és anyagújdonságok
A télre készít fel a Praktiker
A Praktiker kínálatában beköszöntött a változás: polcain helyet kaptak a különböző szezonális kiegészítők, dekorációs termékek, legyen szó elegáns, praktikus, vagy stílusos darabokról.






Otthon-bútor

Falburkolat fából


Gép- és anyagújdonságok

Forró téma: locsolás melegben



hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság