Csempemozaik

Otthon-bútor

Csempemozaik

Két éve meglazult néhány csempe a fürdőszobában Szilágyi Dezsőéknél Szigetszentmiklóson. Mivel teljes felújításra nem gondoltak, mozaik készítése mellett döntöttek.

Rokonoktól, ismerősöktől szedték össze a maradék csempéket. Szerencsére a leváló csempe alatt Dezső ép és sima falfelületet talált. A neten talált, delfineket ábrázoló képet a felesége rajzolta fel. A csempék vastagsága eltérő volt, így minden darabra különböző mennyiségű ragasztó kellett, hogy a felszín sík legyen. A fugázás pedig azért volt izgalmas, mert papír szerint a legjobb minőségű fugázóanyag is csak 5-7 mm-es hézagot képes befedni, a mozaiknál pedig nem ritka a 10-12 mm sem.

Azért Dezső megcsinálta és bírja.

Ragasztóból, pláne fugázóból sok kell, és csak a legjobb anyagot érdemes használni.

Miután viszont elkészült a mozaik, egy ismerősük jóvoltából elárasztotta őket a színes kaspótörmelék és a mázas kerámiadarabok.

Ezekből készült dryvit hálóra nagy, 1×1 méteres rózsa, szilikonnal rögzítve, illetve egy sor keretezett farost lemezre készült mozaikkép.

Itt a cserépdarabokat Dezső előrajzolás után, neutrális szilikonnal rögzíti a fafelületre (az gyakorlatilag szagtalan), majd flexibilis csempefugázóval fugázza, mert az bírja a fa nagyobb rugalmasságából eredő elmozdulásokat, különben ha nagyon összeszárad a fa alap, akkor megrepedezhet, kihullhat a fuga.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Ők lettek az Ötlet Mozaik építési bajnokság 2020 nyertesei
Véget ért a 2020-as Építési bajnokság.


Ötletek
Mesés mozaik
Ha meglátjuk a fölöslegesnek tűnő maradékban a lehetőséget, akkor egészen különleges dolgokat tudunk létrehozni magunk, családunk és nem utolsósorban bolygónk örömére.


csináld magad
Szépítsd meg otthonodat mozaikokkal
A mozaikokkal feldobott falak igazán különlegesebbek, sokkal egyedibbek, mintha tapéta vagy csempe borítaná őket. Egy kis kreativitással te is szuper motívumokat alkothatsz. Cikkünkben most mutatunk négy megoldást!


Otthon-bútor
Csempézés alapfogásai
Az olvasói kéréseknek eleget téve áttekintjük a csempézés legfontosabb fogásait az alapozástól a fugázásig, bemutatva a legalkalmasabb, korszerű anyagokat és szerszámokat.




Otthon-bútor

Új burkolók






Gép- és anyagújdonságok

Kézbe simuló csavarozó






Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság