Dupla galéria


Egy adott pillanatban a Gyömrőn lakó Binder Barna és felesége, Beáta számára eljött az idő, amikor szükségessé vált, hogy helyet szabadítsanak fel a gyerekszobában.

Mivel a szoba mérete adott volt, ezért a felfelé bővítés jöhetett csak számításba. Mivel pedig az előre megjósolható vita, hogy melyik gyerek aludjon felül rögtön két emeletes ágy megvásárlását igényelte volna, olyan összegért, amiből már galériát is készíthetnek, feleségével úgy döntöttek, hogy a költségek szem előtt tartása mellett – a régi fekvőhelyüket felhasználva – saját galériát készítenek a gyerekeknek. Galériát barkácsolni ma már nem ritkaság, de az általuk készített galéria mégis egyedi.

A felhasznált anyagok, formák és színek tekintetében igyekeztek például a természetet behozni a gyerekek helyiségébe. A galériát úgy tervezték meg, hogy az igazodjon a helyiség méreteihez, annak kialakításához, illetve nem utolsósorban a korábbi támlás ágyukból kivett matrac (amely új huzatot kapott), illetve ágyrács méretéhez. A tartóoszlopokat természetes anyagból készült kötéllel tekerték körül és  ugyanezt használták fel kapaszkodónak, illetve a galéria lépcső felőli végén elhelyezett esésgátlónak is.

A korlátot méretre vágott 10-es rétegeltlemez-táblából készítették: megrajzolták az elképzelt mintát, majd dekopírfűrésszel kivágták. A rétegelt lemezeket (korlátot) tartó oszlopokat olyan méretű – nem végigmenő – horonnyal látták el, hogy a táblát már csak bele kelljen csúsztatni és az abban önmagától megálljon. Ennek az egyszerű szerelés mellett az a legfőbb előnye, hogy ha a gyerekek megunják a kivágott korlátmintát, a táblát egyben, könnyen és gyorsan cserélni lehet. Az elkészült galériát végül lakkozták, hogy védjék a különböző „belső környezeti” hatásoktól, de a lakkozásból kihagyták a rétegelt lemezeket, hogy eredeti színükkel kiemelkedjenek a lakkozott – és emiatt  megsötétedő – elemektől.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Térkihasználás: így építsünk galériát!
Kisméretű lakásban gyakran többfunkcióssá kell alakítanunk a helyiségeket, hiszen...
A NORTENE MOSAIC panellel
az OUTDESIGN az INDESIGN szintjére emelkedik.
Teljes körű teraszszépítés
A közelmúltban esedékessé vált Teleki Tiboréknál a 25 éve épült szászvári ház teraszának...
Szép postaláda egyszerű elemekből
Kerítésoszlopba szerette volna elhelyezni a postaládát Magyar Szabolcs, de kereskedelmi...
Tükrös tálaló
Olyan polcos szekrényt készítünk itt el, amelyet a konyhában a dekoratív tárgyak...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION