Az év színe 2015-ben a réznarancs


Az elmúlt évek hűvös kék és zöld színtrend-változatai után idén melegebb színek divatosak, ezek határozzák meg a 2015-ös év színeként megszületett narancsos rézárnyalatot is.

A világ legnagyobb festékgyártója és színelőállítója, az Akzo Nobel idén is bemutatta a – most a 2015-ös évre szóló – színelőrejelzéseit. A Colour Futures minden évben egy domináns trendet, alapértéket jelentet meg, amely inspirációként szolgál az öt színtrend megalkotásához. Ez az alapérték valamennyi trendet másképp befolyásolja, ugyanakkor egyetlen koncepcióba fogja össze, egyben az Év Színét illetően is ihlettel szolgál. 2015-re az alaphangulatot annak az apró plusznak a keresése és megtalálása határozza meg, amely segít megtalálni a csodálatosat a megszokottban.

Az Év Színe a réznarancsszín

Ez a melegséget árasztó narancsos árnyalat annak a pozitív irányba ható életszemléletnek a kifejeződése, amely spektrumába lépünk az idén, hátrahagyva a 2013-as év hűvös indigókékjét és a tavalyi tengerzöldet. Ennek a színnek a mélységében és aktualitásában csodálatosan forrnak össze az idei trendeket képviselő eszmék: a szemléletbeli melegség és a másokkal való megosztás megújult hangsúlyossága; a természet színei és az emberi kölcsönhatások. Barátságos árnyalatával lelkessé és bizakodóvá tesz miket a jövővel kapcsolatban, becsempészve mindezt a legbensőbb környezetünkbe, az otthoni enteriőrbe.

Nemzetközi, független szakértelem

Trendkutatása részeként az Akzo Nobel Global Aesthetic Center elismert független dizájn- és trendszakértők részvételével szervezi meg éves Colour Futures workshopját, ahol saját vezető színszakértőkkel együtt dolgozzák ki azokat a trendtörténeteket és színpalettákat, amelyek azután megjelennek a Colour Futures 2015-ben, amely immár elérhető minden a lakberendezés, építészeti dizájn, otthonteremtés és stílus iránt érdeklődő számára.

Colour Futures 2015

A Colour Futures 2015 kiadvány már letölthető a http://www.colourfutures.com/ honlapon, ahol további részletek olvashatóak a trendekkel és árnyalatokkal kapcsolatban.

A Dulux-szal kapcsolatos minden további információ elérhető a www.dulux.hu weboldalon.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Tökéletes csavarrend
Barkácsoló ember lévén rengeteg – és rengetegféle – facsavar, tipli, metrikus csavar,...
Kétszínű dekortál
Nagyon tetszettek édesanyjának a hasonló, egyetlen lemezből kivágott tálak, ezért...
Az év színe 2019.
A Dulux festékmárka gyártója, az AkzoNobel immár 16. éve dolgozza ki az adott évre...
Idén piacra kerül a Terrán napelemes tetőcserepe
A 100%-os magyar tulajdonban lévő építőipari nagyvállalat, a Terrán Tetőcserép Gyártó...
Wellness festékcsalád
A Caparol kifejlesztette a wellness festékcsaládot, a festékek új generációját, hogy...
Őszi gépek a kertben
Beköszöntött az ősz, ezt a legjobban az időjárási viszonyok változása jellemzi. Összegyűjtöttünk...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION