Pinceszigetelés egyszerűen


Elege van abból, hogy pincéje gyakorlatilag használhatatlan az állandó beázás miatt? Nyirkosak, nedvesek a falak, lemállik a vakolat, repedések jelentek meg?

Ha szeretné újra birtokba venni rossz állapotú pincéjét, alagsorát, hogy nyugodtan tárolhassa dolgait, értékeit anélkül, hogy az átázás, a dohszag miatt kellene aggódnia, akkor itt az ideje a felújításnak!

Azonban ne ugorjon azonnal fejest a vakolat és szigetelés kialakításába! Előbb vizsgálódjon, tüzetesen vizsgálja meg, milyen lehetséges nedvesség források veszik körül pincénket! Számos kérdést kell előbb körüljárni, mint például:

•          Biztos, hogy a talajnedvesség jelenti gondot? Ez esetben a talajból felszivárgó nedvesség és az oldódott sók, melyek bent lakoznak a falainkban, sőt egyre gyarapodnak, kikezdhetik az új vakolatot is.

•          Az udvari járda, burkolat, akár a miénk, akár a szomszédé, mindenütt a megfelelő irányban lejt, és jó helyre távozik-e róla a víz?

•          Mi a helyzet az esőcsatornával és az esővíz-elvezetéssel?

•          Sehol sincs módja a távozó víznek bejutni a szerkezetbe?

•          Egyetlenegy vízvezeték sem szivárog? Hiszen az onnan eredő víz a szerkezet apró lejtései nyomán még akkor is eljuthat a pincefalazatba, ha a hiba a ház legtávolabbi pontján van!

•          S végül: biztos, hogy áznak a falak?

•          Nem lehet, hogy a levegőből kicsapódó nedvesség okozza a vakolat károsodását? Ez esetben a rendszeres szellőztetés mellett a következő lépés a megfelelő hőszigetelés kialakítása.

Nem mindegy tehát, hogy a pincét vakoltatja páraáteresztő termékekkel, vagy a hiba forrását szünteti meg, vagy a nyomozás egy teljesen más megoldáshoz vezet majd.

A Mapei rendelkezik olyan vakolatrendszerrel, ami segíthet! Ez a POROMAP rendszer. Ez a felújító, páraáteresztő vakolatrendszer akkor nyújt hosszantartó biztonságot, ha a festék, amelyet rávisznek, szintén páraáteresztő, amilyen például a Mapei SILEXCOLOR PITTURA festéke. Válassza bátran az Ön számára legszebb színt, hiszen ezek a termékek hosszú ideig ellenállnak majd a nedvesség és az oldott sók hatásainak. Se folt, se málló vakolat, se csúnya sókivirágzás!

További biztonságot jelent pincéjének, ha a belső páraáteresztő vakolat mellett a külső pincefalak is védve vannak az oldalról támadó talajnedvességtől. Erre nyújt kiváló megoldást a Mapei bitumenes szigetelése, a PLASTIMUL termékcsalád, amely teljesen megvédi a falat.

Tehát ne essünk kétségbe, van megoldás erre a bosszantó problémára, a lényeg, hogy hívjon szakembert a hiba forrásának kiderítésére, és a megfelelő kivitelezésre.

Addig is olvassa el utólagos pinceszigetelés témakörben készült elektronikus kiadványunkat, melyért itt tud regisztrálni, majd letölteni.

(az itt alá ezt a linket legyetek kedvesek berakni: http://www.mapei.com/adv/COM/preview.asp?IDPage=300&utm_source=online&utm_medium=online&utm_campaign=Pinceszigetel%C3%A9s%202014)

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Plusz szekrénypolcok s. k.
A kis alapterületű lakásban élőknek gyakran gondot okoz a ruhák, kabátok, cipők tárolása....
Otthonunk hőszigetelése
Kedves Hajnalka! Nyeregtetős parasztházunk van. Mestergerendás fafödémünket szeretném...
Ha egy kis csendre vágyunk
Kedves Hajnalka, ikerházunk szomszéddal közös falát szeretném utólag hangszigetelni,...
Zsóri Hajnalka
LAKBERENDEZŐ
Kis rés is rés
Kedves Hajnalka! Korábban már kaptam választ a kérdéseimre, ezúttal a hőszigetelésnél...
Hangszerrel bútorozott szoba
A közelmúltban készítette Antal György feleségével, Ágnessel lányai szobabútorát....
Szigetelt ház – fűtés negyedáron
Közel háromhavi fűtésköltségének megfelelő összeget, vagyis 40 302 forintot spórolt...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION