Környezettudatos gyorstároló a konyhapultban


A zöldségekből sokféle módon, számos különböző variációban készítünk finom, egészséges ételeket. De hova tegyük a felhasználásuk során keletkezett zöldhulladékot, míg komposztra nem kerül? Íme a megoldás.

A környezettudatos háztartásban nemcsak a műanyag palackokat, az üveget és a papírt gyűjtjük külön-külön, hanem a főzés során keletkező zöldhulladékot – sárgarépa-, krumpli- és hagymahéjat, paprikacsumát stb. – is. Az viszont többnyire megoldatlan, hol tároljuk, míg komposztra nem kerül. A Dremel frappáns megoldása: építsük be a tárolót a konyhai munkapultba! Egy rozsdamentes fazék, valamint a megfelelő szerszámok felhasználásával könnyedén elkészíthetjük saját zöldhulladék-gyűjtőnket. Ehhez nem kell mást tenni, csak követni a képeken látható munkafolyamatot.

Szerszámszükséglet

- Dremel 4200 multifunkcionális szerszám

- többcélú marófej

- egyenes és körvágó szerelvény

- csiszolótüske és csiszolószalag

- ceruza

- 30 cm átmérőjű fazék

Lépésről lépésre

1. Válasszunk egy megfelelő nagyságú fazekat, lefelé fordítva helyezzük a száját a konyhapultra, és rajzoljuk át a fazék körvonalát annak tetejére, aztán szűkítsük a kört annyival, amilyen széles a fazék pereme.

2. Tegyük a körkivágó szerelvényt a kör középpontjába, majd fúrjunk oda lyukat a 4200-as gép spirális marófeje segítségével. Aztán fűrészeljük körbe az edény helyét a körkivágó szerelvénnyel.

3. Ezután finoman csiszoljuk le a kivágott rés széleit dörzspapír – vagy a Dremel multiszerszámba befogható csiszolótüske segítségével. Helyezzük a mélyedésbe a fazekat és tegyük rá a fedőt.

4. A fazék átmérője ne haladja meg a 30 centit, mert egyrészt egy főzéskor nem keletkezik több komposztálnivaló, másrészt ez a legnagyobb méret, amit a körkivágó szerelvénnyel ki lehet vágni.

Közreműködött a Robert Bosch Kft Dremel üzletága

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Középpontban a konyhapult
Régebben szinte minden konyhában szorosan a fal mellé állították a pultot, vagyis...
Modernizálja áruházait a Praktiker
Újragondolta üzletegységeinek működését a Praktiker: egységesítette áruházai szortimentjét,...
Stílusos dió dekorfal
Sajnos nem minden fa él száz évig, de ha elhal, akkor sem kell azonnal tüzelőnek...
Disney On Ice: varázslatos jégfesztivál!
Minden korosztályt magával fognak ragadni A kis hableány, az Aranyhaj és a nagy gubanc,...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION