Hangulatos konyhai kispolc

Otthon-bútor

Hangulatos konyhai kispolc

Nem csak a tradicionális konyhában mutat jól a sublód fölött ez a fűszertartó, de a hipermodern, minimalista főzőfülke elvágólagos vonalait is kedvesen oldja lágyabb íveivel. Mellesleg pedig ideális tároló a manapság szükséges számos konyhai apróság számára.

Az elfoglalt háziasszonynak a konyhában minden a keze ügyében kell, hogy legyen. Csakhogy soha nincs elég hely az újabb fűszercsodáknak, zacskóknak és dobozkáknak. Ez a praktikus és könnyen elkészíthető polc nagyszerű tárolója lesz a konyhai eszközöknek. Ráadásul még egy akasztós rúddal is kiegészül, ahol a főzőkanalak és más eszközök, vagy kampókon a bögrék békésen lógnak egymás mellett. Egyszerűségével a régi idők hangulatát sugározza, s hangulatosságát tetszés szerinti viaszolással, illetve a konyha színvilágához illő festéssel vagy lazúrozással még fokozhatjuk is.

Az oldallap ívének kezdőpontját ízlésünk szerint határozzuk meg, esetünkben az oldallap közepe és alsó harmada közt félúton indult.

A polcocska teteje elöl egy centivel lóg túl az oldallapokra tolt fiók-előlapokon. Oldalt viszont kétféle megoldás is lehetséges: a tető ugyanígy 1-1 centivel túllóg az oldallapokon, mint a nagy képen, vagy egyvonalban van vele, mint rajzunkon (a méreteket az utóbbihoz adtuk meg).

Anyagszükséglet

20 mm vastag fenyőlécből

- 1 db 50×19 cm-es tetőlap

- 2 db 23×16 cm-es oldallap

- 3 db 15×15 cm-es fiók-előlap (a fiókok oldalainak mérete 11,5×15 cm, alja 13×15 cm-es, elő- és hátoldala pedig 9,5×11,5 cm-es; a a tetőlap túllóg kétoldalt, akkor a fiókok és előlapjaik arányosan szűkebbek)

- 1 db 46×17 cm-es fiók-aljzat (ez az elem, ugyanúgy mint a három fiók, lehet vékonyabb anyagból is, hiszen nem látszik)

Valamint

- 1 db 1 cm átmérőjű, 48 cm hosszú fenyőrúd és hozzá való fém kampók

- 2 db akasztó, tiplik, csavarok, szegek, faragasztó

Az egész szerkezet

- 50 cm széles

- 25 cm magas

- 19 cm mély

Lépésről lépésre

1. Fiókfogók helyett a fiókok előlapjára vágjunk kb. 5 cm átmérőjű lyukat.

 

2. A lyukak széleit szúrófűrésszel igazítsuk olyan egyenesre, mint az U betű szára.

 

3. Marófejjel (vagy csiszolóvászonnal) gömbölyítsük ívesre a fűszertartó polc tetejének élét.

 

4. A hullámvonalat a másik oldalra is másoljuk át, hogy szimmetrikus legyen.

 

5. A jelölés mentén lyukfűrésszel vágjuk ki a hullámvonalat.

 

6. A tökéletesen sima vonalak érdekében csiszoljuk lágyra az íveket.

 

7. A fűszertartó dobozkák oldalát faragasztóval és szöggel is erősítsük meg.

 

8. Szintén ragasszuk és szögeljük egymáshoz az előlapot és a fiókdobozokat.

 

És már erősíthetjük is a helyére!




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Kamraszekrény kis helyre
Egy negyvenéves lakás kamrájának felújítását oldotta meg frappánsan, sok ötlet – a szó szoros értelmében vett – beépítésével Nichter Róbert Pécsett.


Otthon-bútor
Japános sötétítő ablakon, ajtón
Ez a japán stílusban elkészített sötétítő ugyanolyan jól mutat egy gazdagon bútorozott, mint egy minimalista elrendezésű szobában. Elkészítéséhez mindössze tömörfa lécekre és pauszpapírra van szükségünk, egy fűrészre, reszelőre, valamint némi ragasztóra és persze egy kis időre.


Otthon-bútor
Padlásfeljáró beszerelése
Sok családi házban problémát jelent a padlásra való felmenetel. A létra nem a legjobb megoldás, nem biztonságos. Ám ma már sokféle készre szerelt padlásfeljáró létezik, amit csak megfelelően be kell szerelnünk és már használatba is vehetjük.


Otthon-bútor
Rusztikus téglafal a nappaliban
Egyetlen hosszú hétvége alatt látványosan megújulhat a nappalink, ha végigcsináljuk a cikkünkben bemutatott tennivaló-lépéseket. A szeletelt, bontott téglákból bármilyen alakzatot kirakhatunk vagy leburkolhatunk, átvarázsolva az otthoni enteriőrt.




Otthon-bútor

Öntött epoxi padló


Otthon-bútor

Szaunakabint építünk










Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság