hirdetés



Falra akasztható gyerekcipő-tároló

Gyerkőc

Falra akasztható gyerekcipő-tároló

Ősszel-télen a csizmák és hótaposók, tavasszal-nyáron pedig a szandálok és félcipők „lakják be” az előszobát – mindig helyhiánnyal küzdünk, főleg ami a gyerek lábbelijeit illeti. 

A gyerekek cipőit általában a felnőtteké mellett tároljuk az előszoba cipősszekrényében, csakhogy ezeket nem az apró lábbelikhez méretezték. A falra akasztható cipőtároló több szempontból is megoldást jelent: helyet takarítunk meg vele, nem kell alatta feltakarítani, első pillantásra átlátható a cipőkollekció, és nem utolsó sorban vidám látvány!

Anyagszükséglet

25×200 mm-es fenyőlécből vagy rétegelt lemezből

• 3 db 110 cm hosszú függőleges elem (A) • 4 db 87,5 cm hosszú vízszintes polc (B) • faragasztó • 2 db L-vas a felfüggesztéshez • 8 db csavar és dübel

Lépésről lépésre

1. A rajzon látható méretezés alapján jelöljük fel a deszkákra a kivágandó részeket.

2. Kézi- vagy dekopírfűrésszel 10 cm hosszan vágjuk be a deszkákat a jelölések mentén, majd vésővel távolítsuk el a fölösleges faanyagot.

3. Ráspollyal, majd csiszolópapírral simítsuk le a felületet. Ezt azért is szükséges figyelmesen végeznünk, hogy védjük gyermekeink kezét a szálkától.

4. Az illesztéseket kenjük le faragasztóval, nyomjuk egymáshoz az elemeket, a kinyomódott ragasztót pedig nedves ronggyal töröljük le.

5. A ragasztó száradása után fessük vagy lazúrozzuk le tetszés szerinti színűre a polcot, ezzel növeljük tartósságát, egyszerűsítjük tisztíthatóságát.

6. A falra 4 lyukú L vassal rögzíthetjük. A csavar és dübel mérete attól függ, milyen falfelületre kerül a polc és mekkora súlyt hordoz majd.

7. Íme a kész bútordarab. Ha polcunkat nem akarjuk színesre festeni, akkor csiszolás után alkalmazzunk vizes pácolást, majd a lakkozáshoz használjunk színtelen bútorlakkot.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Ajtóból polc
Fölöslegessé vált egy ajtónyílás Dén Jánoséknál, Tasson. Ez azonban nem jelenti azt, hogy funkciótlanná is: a tok kibontása után kisméretű téglával fel lett falazva és az áram, valamint a tévékábel a helyére lett vezetve.


csináld magad
Épített polc a nappaliban gázbeton elemekből
Legyünk őszinték: a készen kapható bútorok közt sok szép, igényesen elkészített, kiváló tulajdonságokkal rendelkező változat akad. Olyan azonban, amely pontosan befér az általunk megálmodott helyre és minden igényünket maradéktalanul kielégíti, biztos, hogy nem kapható.


csináld magad
Falra rögzített kerékpártároló néhány deszkából
Gondot okoz, hogy az aprócska lakásban hol tartsd a kerékpárt? A következő ötlet segíthet!


csináld magad
Kisautótároló készítése egyszerű gumiabroncsból
Ha folyton szanaszét hevernek kisfiad autói, és már eleged van abból, hogy rájuk lépsz, készítsd el a következő tárolót!











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság