hirdetés



Autóspolc a gyerekszobába

Gyerkőc

Autóspolc a gyerekszobába

Néhány órai munkával színes autóra hasonlító polcot készítettünk a gyerekszobába, amelyre örömmel teszi majd fel a gyerek az iskolai könyveit, cuccait. Minimális ráfordítással, egy kétszázhúsz centis deszkát és néhány apróságot felhasználva készítettük ezt a hasznos ajándékot.

Anyagszükséglet

20 mm vastag fenyődeszkából

• 2 db 500×200 mm-es oldalfal • 1 db 600× 80 cm-es kereszttartó • 1 db 600×200 felső polc • 1 db 600×120 alsó polc • 12 db 80-as fatipli • minimális festék két színben • maradék parafa anyag vagy furnérlemez

Így készül a polc

Kimértük az oldalak és polcok hosszát, méretre vágtuk őket, majd felvázoltuk az oldalfalakat adó deszkalapra egy autó körvonalait.

A berajzolt vonalak mentén szúrófűrésszel kivágtuk az autóformát és rámásoltuk egy újabb lapra, majd azt is körbevágtuk.

Előbb géppel, majd pedig kézzel – 80-as csiszolóvászonnal – alaposan legömbölyítettük minden elem éleit, sarkait.

Az elemeket összekötő fatipliknek 8-as fafúróval csináltunk helyet, ügyelve a lyukak és a tiplik pontos találkozására.

Gyerekbarát festékkel (pl. Biopin vagy vizes fapác), egyszer-kétszer vékonyan átkentük a polc elemeit. Tartós használat esetén érdemes le is lakkozni.

Az elemeket összeillesztettük, a tipliket Pálma faragasztóval alaposan bekentük, így rögzítettük őket egymáshoz.

Hogy játékosságot vigyünk a munkába, apró kiegészítőket vághatunk ki 3 mm vastag parafából vagy furnérból és azt ragasztottuk a deszkára.

És íme a végeredmény: a fiúszoba praktikus dísze.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Tévékomód raklapokból
Évek óta foglalkoztatta a gondolat Fejes Sándort Budapesten, hogy raklapból kellene készíteni valamilyen szobabútort. Végül ez a komód nyert, amelyen a tévé kapott helyet.


Otthon-bútor
Asztali lámpa raklapból
Szerkesztőségünk tagjai hivatalból nyitott szemmel járnak, így láttak már sokféle, régi raklapból készített bútordarabot. De ilyen fantáziadús, az egymást tartó fekete kavicsokból épült zen-szobrokra hasonlító lámpát, mint amit Tiboldi-Polgár Tamás alkotott Budapesten (és küldött be a legutóbbi barkácsbajnokságra), még nem.


csináld magad
DIY fali bortároló gyorsan és egyszerűen
Nem tudod hol tartsd a borokat? Készítsd fali tárolót! A következő videóban egy viszonylag olcsó és egyszerű megoldást mutatunk.


csináld magad
Változatok virágpolcra: kül- és beltérre, akár saját kezűleg is
Aki nyitott szemmel néz körül a világban, elámul annak láttán, hogy milyen sokféleképpen lehet ugyanazt a tárgyat elkészíteni. Mutatunk néhány variációt viráglétrára, illetve három másmilyen, de szintén nem szokványos virágpolcot. 




Otthon-bútor

Franciaágy raklapokból







hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság