hirdetés



Milyen a tökéletes karnis?

Otthon-bútor

Milyen a tökéletes karnis?

Egy otthon függönyök nélkül, a függöny pedig karnis nélkül szinte elképzelhetetlen. Ezek nélkül az ablakok, vagy akár a nagy felületű üveges ajtók kopárak lennének. A különféle függönyök felfüggesztéséhez különböző karnisok szükségesek. Lássuk, milyenek!

A karnisok szerepe lényeges, hiszen a függönyök tartását a karnisnak ideálisan kell szolgálnia. A karnis hossza is fontos, oldalanként legalább 15-20 cm-rel nyúljon túl a nyílás szélein, ellenkező esetben nem lehet majd teljesen az ablak mellé húzni a függönyt.

Szép és sötétít

A függönynek a dekoratív látványon túl használati funkciója is van. Elsődlegesnek mondható, hogy nappal engedje be a világosságot és ki is lehessen rajta látni. Ám este – redőny, reluxa híján – a sötétítést is függönnyel kell megoldani. Ilyen esetekben kétpályás karnisokra van szükség.

Az egyszerű, könnyű függönyöket, sötétítőket a mennyezetre szerelt egy-, két- vagy többsoros műanyag sínelemekre érdemes felfüggeszteni. A hosszuk általában 150-300 cm, szélességük pedig a sorok számától függ elsősorban.
 

Rúdkarnisok

A rúdkarnisokat általában a súlyosabb anyagú függönyöknél szokás használni, ám sok esetben a könnyebb anyagú függönyök felfüggesztésénél is előnyösek. Egy- és kétrudas kivitelben szerezhetők be, általában készletben, amely tartalmazza a konzolokat, a rudat, a karikákat, a karnisvégeket és a csipeszeket.

A rudak átmérője általában 16-28 mm, hosszuk pedig 1,6-2,8 m közötti, azt azonban jó tudni, hogy bizonyos fesztávon túl plusz konzol beépítése ajánlott a rúd behajlása miatt. Anyaguk lehet tömör farúd, réz- vagy krómozott cső, esetleg kovácsoltvas jellegű. Természetesen a farúd sosem lesz olyan tartós és ellenálló, mint az üreges fém. A karnisvégek esetenként szabadon, tetszés szerint variálhatók. A sárgaréz anyagú rudak inkább a súlyosabb, elegáns, a szatén, nikkel bevonatúak pedig inkább a modern berendezésekhez illenek jól.

(szponzorált cikk)

www.decora.hu




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Öltöztessük fel az ablakot
A díszbe öltöztetett ablakok feladatuk betöltésén túl a meghitt, egyedi hangulat kialakításának elengedhetetlen kellékei. A függöny mellett egy-egy jól megválasztott ágytakaró, drapéria vagy párna további fontos kiegészítője lehet otthonunknak.


Gép- és anyagújdonságok
A századik Diego Magyarországon
A balatonlellei bolt lehet a déli part és Somogy megye nagy részének ellátóközpontja.


Otthon-bútor
A padlótól a falon át az ablakig
Külföldön is erőteljes terjeszkedésbe kezd a magyar központú Diego franchise-hálózat: mint a cég sajtótájékoztatóján elhangzott, 2020-ig megduplázza szlovákiai és romániai áruházai számát. Itthon pedig a külön-külön kínált padló- és falburkolatok, függönyök mellett idén új, trendi enteriőrökkel hódít, amelyeken ugyanaz a minta köszön vissza a bútorkárpitról, a tapétáról és a függönyökről.













hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság