hirdetés



Afrikai motívumok a konyhánkban

Otthon-bútor

Afrikai motívumok a konyhánkban

Manapság egyre divatosabbak az afrikai motívumok. Csempésszünk mi is egy kis sivatagi hangulatot a konyhánkba, nappalinkba. Most megmutatjuk, hogyan készíthetünk mi is könnyedén hasonló stílusban bármilyen lakás-kiegészítőt. Például tálat, vázát vagy faliképet.

 

- MDF tál
- Fehér, narancs és piros árnyalatú akrilfestékek
- Aranyszínű üvegfesték-kontúr
- Afrikai mintás szalvéta
- Durvaszemcsés struktúrpaszta
 
Alapozzuk a felületet fehér akrilfestékkel. Vágjuk ki a szalvétából a kívánt mintát, majd válasszuk le a szalvéta legfelső rétegét. Szalvétaragasztóval rögzítsük a kívánt helyre. Készítsük el a bordűrt. Ceruzával rajzoljuk fel a geometrikus formákat a tál jobb oldalára, majd fessük ki a felületeket. A körvonalakat emeljük ki üvegfesték - kontúrral. Struktúrpasztával kenjük be a kép alsó részét, ezzel imitálva a száraz, rögös afrikai talajt. Ha a paszta megszáradt, fessük be a felületét földszínekkel, és alakítsuk ki a szalvéta hátterét is a legszebb, ha vöröslő naplementét festünk rá. Egyszerűen utánozzuk a szalvéta hangulatát, és ennek megfelelően fessük be a fehéren maradt felületeket.

 




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Diy tojás alakú váza húsvétra
Húsvétkor a tojás alapvető kelléke az ünnepi asztalnak, s nem könnyű minden évben új díszítést kitalálni rá. De eszébe jutott-e valaha is bárkinek kókuszdióból tojás alakú vázát készíteni? A multifunkcionális szerszámokkal  ízléses és természetes vázát készíthetünk belőle.


csináld magad
Kerti ebédlő építése fából
Nyáron mindenki nagyon szeret a kertben tartózkodni, de ehhez kell valamilyen ülőalkalmatosság és asztal, amelynél elfér az egész család. Például olyan, mint amilyet Gasparics Imre készített.


Kert-balkon
Az asztal felújítva jó
Egy lomtalanítás során szerzett asztalt újított föl profi módon Rákóczi Károly Budapesten.


Ötletek
Az erdő asztala
Az erdő közelében lakik Kun Zoltán, rálátással a Bükkre, ezért olyan asztalt szeretett volna készíteni, amely harmonizál a külső térrel, behozza a lakásba a természetet, megnyugtató hangulatot teremt.










Gyerkőc

Hintaszarvas

hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság