Húsvéti ajándékötletek


Az Ötlet Mozaik és a Rayher Magyarország Kft közös húsvéti játékának lezárásaképpen most megmutatunk néhány ünnepi dísz és ajándék ötletet! A pályázat eredményhirdetése jövő hét szerdán, azaz április 16-án esedékes! Jó munkát és kellemes ünnepeket!

A szalagot tekerjük fel a koszorú felső részére, a maradékból készítsük el az akasztóját. A meglévő tollakból készítsünk kis fészket, ezeket ragasztópisztollyal vagy a koszorúba beleszúrva rögzítsük. A csibét ragasszuk a tollfészekbe. 

Húsvéti dísz
A csomag tartalmaz minden alapanyagot, ami a nyuszi elkészítéséhez szükséges. Egyéb eszközök is szükségesek, ezek az olló, ragasztó, lyukasztó. A műanyag tojás megtöltéséhez műfű és édesség is használható. Vágjuk ki a formafilcre rajzolt formákat. A szemek középső részét színezzük feketére, a fogakat középen a szaggatott vonalig vágjuk be, kicsit hajlítsuk meg. A fülek közti és a hasán lévő négyzetet lyukasszuk ki. Ragasszuk össze a rajz szerint a nyuszit. Az orra előbb a fogakat és a bajuszt tegyük rá! A keskeny szalaggal kössük oda a finomságokkal megtöltött tojást, és alul a lábát a fülecskénél fogva zárjuk a tojásba. A kockás szalagnál fogva lehet felakasztani.
 
Húsvéti nyuszi lány és nyuszi fiú
Vágjuk ki az előrajzolt formát, színezzük ki a fület és az arcát ceruzával, majd ragasszuk fel a szemét, az orrát és a bajuszát. Ceruzával rajzoljuk meg a száját és a kezét. A ruha felső részét a mintás kartonból a testnél kicsivel nagyobbra szabjuk. A csipkepapírt hosszában vágjuk ketté, és az egyik csíkot ragasszuk fel a szoknya aljára, majd harmonikaszerűen hajtsuk meg a papírt, és a felső résszel együtt ragasszuk fel a testre. Ugyanígy ragasszuk fel a gallércsipkét is. A lila szegély a ruhán a mintás karton túlsó fele, amelyet szintén kivágunk és felragasztunk. A rózsaszín kartonra rajzoljunk a lábnál kicsivel nagyobb lábformát, vágjuk ki, majd ragasszuk rá a cipőfűzőt, és rögzítsük a nyuszi lábán. Egy nyuszi költsége körülbelül 850 Ft.
 
 
A díszek és ajándékok elkészítése már óvodás kortól ajánlott, de kizárólag szülői felügyelettel és segítséggel.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Ötletek húsvétra
Az ajtóban toporog a húsvét, ideje az ünnepi készülődésnek. Mit csináljunk, hogyan...
Színpompás sziklakert
Amikor azt a szót halljuk, hogy sziklakert, azonnal valami bonyolult szerkezetű,...
Fújható ásványgyapot szigetelés
A Knauf Insulation már forgalmazza az úgynevezett fújható ásványgyapotot – jelen...
Magaságyás raklapokból
Egy ilyen ágyásban az a jó, hogy megművelése során nem kell hajolgatni. Raklapból...
Hely a kincseknek: játéktartó ládika
Ez a kincsesládika tökéletes tárolója lehet gyermekeink legféltettebb kincseinek,...
Ajándékozni való gépek
Közelednek az ünnepek, ideje ünnepi díszbe öltöztetni az otthonunkat. A kivitelezés...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION