Az asztallap és a lábak felületét színfurnéros (azaz juharfaszín felületű) forgácslapból, vagy ? szintén színfurnéros ? rétegelt lemezből egyaránt készíthetjük. Ha színfurnéros forgácslapot választunk, akkor nem kellenek keresztbordák, úgyhogy a rajzon nem jelöltük őket. Ha viszont a vékonyabb rétegelt lemez mellett döntünk, akkor 30- 50 centinként tegyünk be egy-egy (például fenyőléc) merevítőt is. Az asztal lába pontosan ugyanúgy készül, mint a lapja, de oda rétegelt lemez esetén is elég 1-2 merevítő borda. Arra érdemes odafigyelni, hogy a pillanatszorítókkal 12 (ha pedig van rá mód, az az ideális, ha 24) órán át legyenek öszszeszorítva az elemek, így a ragasztó biztosan megköt. Utána csiszoljuk síkba a rétegelt lemezt és a keretet. Az asztalka magassága 40, szélessége 60, hoszsza pedig tetszés szerint 160-200 centi. Az asztallap és a lábak egyaránt 8 centi szélesek, ezt általában esztétikusabbnak találják mint a 10 centist, de utóbbi is megoldható, hiszen az oldalakra felvasalt furnércsík 10 centi széles.
Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.