hirdetés



Asztalka juharfurnérral

Otthon-bútor

Asztalka juharfurnérral

A csík- vagy más mintás ülőgarnitúra mellett nagyon jól mutat egy letisztult vonalú, minimalista asztalka. Ráadásul ? bár ez a kész bútordarabon nem látszik ? igen egyszerű elkészíteni.

Az asztallap és a lábak felületét színfurnéros (azaz juharfaszín felületű) forgácslapból, vagy ? szintén színfurnéros ? rétegelt lemezből egyaránt készíthetjük. Ha színfurnéros forgácslapot választunk, akkor nem kellenek keresztbordák, úgyhogy a rajzon nem jelöltük őket. Ha viszont a vékonyabb rétegelt lemez mellett döntünk, akkor 30- 50 centinként tegyünk be egy-egy (például fenyőléc) merevítőt is. Az asztal lába pontosan ugyanúgy készül, mint a lapja, de oda rétegelt lemez esetén is elég 1-2 merevítő borda. Arra érdemes odafigyelni, hogy a pillanatszorítókkal 12 (ha pedig van rá mód, az az ideális, ha 24) órán át legyenek öszszeszorítva az elemek, így a ragasztó biztosan megköt. Utána csiszoljuk síkba a rétegelt lemezt és a keretet. Az asztalka magassága 40, szélessége 60, hoszsza pedig tetszés szerint 160-200 centi. Az asztallap és a lábak egyaránt 8 centi szélesek, ezt általában esztétikusabbnak találják mint a 10 centist, de utóbbi is megoldható, hiszen az oldalakra felvasalt furnércsík 10 centi széles.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Rusztikus pad
A nagyapa rég nem használt szekeréből már csak a két hátsó kereket és a tengelyt tudta megmenteni némi munkával Németh Károly Zalaegerszegen: csiszolás után jó adag szúölő, majd lenolaj került rá.


csináld magad
Árnyékot adó kerti kiülők építése: öt kreatív ötlet
Bár a tavasz az elmúlt hetekben meglehetősen barátságtalan arcát mutatta nekünk, már nem kell sokat várni és beköszönt a nyár. Készülj fel a forró napokra, a perzselő napsütésre és építs magadnak egy árnyékos pihenőt a kertbe!


csináld magad
Ez a kutyaház többe kerül, mint egy lakás
Forintra átszámolva 56 millióért árulja kutyaházát egy japán cég. Valóban különleges darabról van szó, mindenki döntse el, megérne-e neki ennyit kis kedvence kényelme…


Ötletek
Így könnyű a csomaghordás
Fájós derekára való tekintettel volt kénytelen „megalkotni” ezt a csomaghordozó gurtnit Bartalus Mária, akinek családja költözéskor vette nagy hasznát a találmánynak.








Gép- és anyagújdonságok

Díjazták a magyar kreativitást



hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság