Görgős virágkocsi


Nagyméretű, súlyosabb növényeink mozgatása nem egyemberes feladat, de jelentősen megkönnyíti áthelyezésüket egy cserépmozgató, görgőkkel ellátott alátét. Ennek elkészítését mutatjuk be.

Különösebb barkácsolási gyakorlat nélkül, gyorsan, akár maradék lécekből is elkészíthetjük ezt a praktikus darabot, amilyenre minden háztartásban szükség van, ahol nagyra nőtt virágok díszítik a lakást. A nagy dézsájú növények mozgatását nemcsak súlyuk teszi nehézkessé, hanem az is, hogy a cserepet vagy kerámiadézsát nem könnyű megfogni. A görgős virágmozgatóra csak egyszer kell ráemelni a növényt, aztán már könynyű ?átkocsizni? az egyik helyiségből a másikba, vagy tavasz közeledtével kitolni a teraszra.


Méretezzünk!

A méreteket igazítsuk a dézsa átmérőjéhez. Mi egy 30 cm átmérőjű cseréphez készítettük ezt a mozgatót, hét darab 35 cm hosszú, 4,5 cm széles lécből. Éleiket maróval legömbölyítettük, de erre a szükség. Ha ennél nagyobb virágkocsit készítünk, akkor értelemszerűen több lécet kell leszabni, de egy 50 cm körüli vagy ennél nagyobb darabhoz már merevítőléceket is célszerű felszerelni a szerkezet aljára ? a mérettől függően akár 2-3 darab is indokolt lehet. A lécek összeszerelési pontjait különösebb méricskélés nélkül határoztuk meg, az ennél nagyobb daraboknál azonban már pontosan ki kell mérnünk az egyes lécek helyét.

Megéri felületkezelni

A felületkezelés az összeszerelés előtt könnyebb, de az egyszerű szerkezet miatt utána sem nehéz; mindenképpen érdemes elvégezni, mert viráglocsoláskor a kocsira fröccsenő víztől deformálódhat a faanyag. Mi az Auro kültéri ultramarinkék lazúrját használtuk. A lazúrfestésnél a léc teljes hosszában húzzuk végig az ecsetet, hogy szép egyenletes felületet kapjunk.

ÍGY KÉSZÜL A VIRÁGKOCSI


Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Fűzött virágtartó
Lassan kikerülhetnek a virágok a teraszra, erkélyre. Ilyenkor mindig hiányzik egy-két...
Teremtsen otthont velünk!
Elegancia, kényelem, megbízhatóság, innováció, minőségi termékek, jó árak egy helyen....
Az év színe 2019.
A Dulux festékmárka gyártója, az AkzoNobel immár 16. éve dolgozza ki az adott évre...
Idén piacra kerül a Terrán napelemes tetőcserepe
A 100%-os magyar tulajdonban lévő építőipari nagyvállalat, a Terrán Tetőcserép Gyártó...
Görgős állvány
Állványból, polcból sosincs elég a lakásban. Könyvekhez, gyűjteményekhez, dísztárgyakhoz...
Fali virágtartó
Raklapból készített vintage stílusú fali virágtartó dobozt Rajna János Budapesten...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION