hirdetés



Magaságyás raklapokból

Kert-balkon

Magaságyás raklapokból

Egy ilyen ágyásban az a jó, hogy megművelése során nem kell hajolgatni. Raklapból készítve nem túl drága, cserébe egy többfős családot is képes ellátni zöldségekkel.

Ha nagy ágyásokat készítünk, a munkát végezhetjük két lépcsőben is. A terasz felől már haszonnövényekkel tele van ültetve az első két ágyás, a kép előterében a harmadik ágyás még feltöltésre vár.

Anyagszükséglet

tetőléc, régi lambéria, különböző méretű csavarok, mulcs, geotextil, vakondháló, festék, lakk

Amire figyelnünk érdemes

Először természetesen gondoljuk végig, mit, miből, hová és hogyan építsünk. A tervezés után jöhet a raklapokból ácsolt keretrendszer méretre vágása és összerakása, ahogy tette ezt a képeinken látható szerkezet alkotója, Babos Máté. Ezután következhet a lambéria rácsavarozása, majd a festés-lakkozás. Mátééknál ekkor vált időszerűvé a tereprendezés, majd a vakondháló és rá a geotextil lefektetése. Az utolsó előtti lépés a váz összerakása volt a végleges helyén, majd feltöltése földdel, végül jöhetett a mulcs (fenyőkéreg) leszórása és a dugványozás.

A készítés lépései

 

1. Az első lépés a raklapkeret elkészítése volt, lásd a hátsó, terasz felőli hosszúkás ágyást.

 

2. Ezt minden ágyásnál a lambériaborítás felcsavarozása, majd a festés-lakkozás követte. Itt már helyén van a vakondokat kíméletes módon távol tartó vakondháló és a gyomok ellen védő geotextil.

 

3. Az öblök azért vannak, hogy az ágyások minden részét kényelmesen el lehessen érni. A terasz felőli ágyás körül már a mulcs kiszórása is megtörtént.

 

4. Végül valamennyi ágyást feltöltötték földdel, és végre el lehetett kezdeni az ültetést, dugványozást, palántálást.

 

5. A kész ágyásokban paradicsom, paprika, tök, mángold és sok egyéb finomság terem.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Az év legnagyobb sportigazolása
Szivós Márton készen áll az újabb kihívásra.


csináld magad
Mesélő virágoskert, ami az egész utcát feldobja
Sajátos, érdekes és csinos dolgok készülnek, ha az utca minden lakója összefog. Például egy ilyen egyedi színfolt, amely egyben virágtartóként is szolgál. A képeket Horváth András Kaposvárról küldte nekünk.


csináld magad
Hangulatvilágítás odakint: saját készítésű kerti lámpások
A nyáresti kinti ücsörgéseket, beszélgetéseket még hangulatosabbá tehetjük kültéri lámpásokkal, amelyeket mi magunk is elkészíthetünk.


Ötletek
Itt a betakarítás ideje: így tárold a burgonyát, almát, hagymát
Eljött az ősz, itt az ideje, hogy elkezdjük feltölteni a készleteinket télire. Ha szeretnénk, hogy minél tovább elálljon a burgonya vagy az alma, oda kell figyelnünk arra, hogyan tároljuk őket.




Kert-balkon

Hordóbútor







hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság