Süssünk-főzzünk a szabadban!


Nagyon szeret a szabadban lenni, a szabadban enni és a szabadban sütni, főzni Benedeczki Ferenc Pakson. Hogy ezt kedvére – valamint családja és a barátai örömére – tehesse, elkészítette ezt a látványkonyhát.

Az egyes elemek maradék anyagokból, 20×20-as zártszelvényből, különböző lemezekből, hegesztéssel és szegecseléssel, hőálló ezüsttel lefestve készültek.

A bemutatott látványkonyhának már a kivitelezése is örömet okozott, hát még az ott készült ételeket fogyasztó családtagok és barátok elégedettséget sugárzó visszajelzései! És most lássuk a részleteket:

A három forgónyársas grillező hajtóműve külföldről származik, az elemes motor itthon is beszerezhető. Az állványon egyidejűleg elhelyezhetők a szükséges segédeszközök.

 

Az előkészítő asztal tetejére – hogy tartós legyen – Ferenc gránitlapot vágatott, s az oldalára helyezte a papírtörlő tartóját. A vágódeszkát parkettadarabokból, ragasztással készítette. Az asztal tetején készenlétben áll a kürtöskalács sütőhengere.

 

 

A gázzal működtetett, tartóállványos dupla sütő kiegészítői igény szerint cserélhetőek. ezen a képen a krumplisütő és a lávaköves sütő látható...

 

 

... ezen a fényképen a főzőlap és a vok...

 

 

...ezen a fotón pedig a tárcsa és a vok tartói láthatók. A félkörívben meghajlított szélfogók teljes körben állíthatóak, a gázégők közepe a csőre helyezhetőség érdekében lyukas.

 

 

A konyha fontos berendezései közé számít a halfüstölő is, amelyet Ferenc egy 60 literes hordóból készített: a bepácolt halak a fölső két rácson füstölődnek.

 

 

A szabadtéri látványkonyha kiegészítője a – szintén saját készítésű – faszén begyújtó...

 

 

...valamint a bográcsállvány (az előtérben baloldalt), amelynek tűztere fölött természetesen szalonna is süthető nyárson, ha igény van rá.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Grillsütők
Számtalan változatban kaphatók kerti grillsütők, de a lakoma elkészítéséhez nem kell...
Fókuszban a jövő otthona
A CONSTRUMA csokor pavilonjai ismét teltházasak. Ez jó hír az építkezőknek, felújítást,...
Ládalábú íróasztal
Ha szükséges, egy vérbeli barkácsoló több különleges szempont figyelembevételével...
Nincs többé kiszáradt növény
Forradalmi újdonság az otthoni növényápolásban. Nyaralni megy? Bízza növényeit a...
Kerti konyha és grillsütő
A kerti mobil konyha, grillsütő és mosogató lehetővé teszi, hogy a főzés minden mozzanata...
Grillező és bográcsozó egy építményben
Korábbi lapszámaink ihlették meg olvasónkat, Ilonczai Tamást Erdélyben, aki egyedi...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION