Süssünk-főzzünk a szabadban!


Nagyon szeret a szabadban lenni, a szabadban enni és a szabadban sütni, főzni Benedeczki Ferenc Pakson. Hogy ezt kedvére – valamint családja és a barátai örömére – tehesse, elkészítette ezt a látványkonyhát.

Az egyes elemek maradék anyagokból, 20×20-as zártszelvényből, különböző lemezekből, hegesztéssel és szegecseléssel, hőálló ezüsttel lefestve készültek.

A bemutatott látványkonyhának már a kivitelezése is örömet okozott, hát még az ott készült ételeket fogyasztó családtagok és barátok elégedettséget sugárzó visszajelzései! És most lássuk a részleteket:

A három forgónyársas grillező hajtóműve külföldről származik, az elemes motor itthon is beszerezhető. Az állványon egyidejűleg elhelyezhetők a szükséges segédeszközök.

 

Az előkészítő asztal tetejére – hogy tartós legyen – Ferenc gránitlapot vágatott, s az oldalára helyezte a papírtörlő tartóját. A vágódeszkát parkettadarabokból, ragasztással készítette. Az asztal tetején készenlétben áll a kürtöskalács sütőhengere.

 

 

A gázzal működtetett, tartóállványos dupla sütő kiegészítői igény szerint cserélhetőek. ezen a képen a krumplisütő és a lávaköves sütő látható...

 

 

... ezen a fényképen a főzőlap és a vok...

 

 

...ezen a fotón pedig a tárcsa és a vok tartói láthatók. A félkörívben meghajlított szélfogók teljes körben állíthatóak, a gázégők közepe a csőre helyezhetőség érdekében lyukas.

 

 

A konyha fontos berendezései közé számít a halfüstölő is, amelyet Ferenc egy 60 literes hordóból készített: a bepácolt halak a fölső két rácson füstölődnek.

 

 

A szabadtéri látványkonyha kiegészítője a – szintén saját készítésű – faszén begyújtó...

 

 

...valamint a bográcsállvány (az előtérben baloldalt), amelynek tűztere fölött természetesen szalonna is süthető nyárson, ha igény van rá.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Grillsütők
Számtalan változatban kaphatók kerti grillsütők, de a lakoma elkészítéséhez nem kell...
Pajkos póni
Feleségével beszélgetve jutott arra az elhatározásra Werstroh János (Pécs), hogy...
Egyedi kandalló
Kandalló saját kezű megépítésével koronázta meg a lakásfelújítás Smid Attila Budapesten....
Kerti konyha és grillsütő
A kerti mobil konyha, grillsütő és mosogató lehetővé teszi, hogy a főzés minden mozzanata...
Grillező és bográcsozó egy építményben
Korábbi lapszámaink ihlették meg olvasónkat, Ilonczai Tamást Erdélyben, aki egyedi...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION