Kényelmes terasz s. k.


Teraszt szerettek volna a ház mellé Kovács Istvánék Zagyvaszántón. István átgondolta, megtervezte, majd elkészítette.

A ház mellé, a régi esővédő helyére épült a két pilléren, és a ház alapjába vésett üregben nyugvó betongerenda kereszttartó. Ez tartja a terasz padlólemezét, ami betongerendákból és beton béléstestekből áll. Körben betonkoszorú tartja egybe. Így elkerültek egy sor plusz munkát – szigetelést, feltöltést, tömörítést, ráadásul megmaradt a pince ablaka, igaz, kevesebb fényt ad azóta.

A faszerkezetet István lucfenyőből készítette, minden darabot előre legyártva (a gyalulást a fatelepen végezték). A méretre vágást a csapolások elkészítése, élek marása, valamint a csiszolás követte. Az elemeket István gombaölős kezelés után vastaglazúrral festette le két rétegben, még az összeállítás előtt (középső képünkön már hófogóval együtt látható a szerkezet).

A felállítás gyorsan ment, a cserépléceket színtelen lazúrral kezelte, a fedésre Lindab cserepes lemez került. A kert irányába készített egy könnyű vaslépcsőt, elől a régi lépcső pedig burkolatot kapott a terasszal együtt. Korlát csak a lépcső oldalán van, a virágok adják a többit, így nagyobb a tér.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION