hirdetés



Kerti virágtartó raklapból

Kert-balkon

Kerti virágtartó raklapból

Sokak számára rendelkezésre álló, viszonylag olcsó alapanyagból készített többféle méretű virágtartót a kertbe Rajna János.

A munkát a raklapok szétszedésével kezdjük, majd a vázszerkezet megépítése következik, amellyel megadjuk a virágtartó formáját, az oldalak ferdeségét.

 

Tulajdonképpen két egyforma keretet készítünk (felül szélesebbet, alul szűkebbet), majd négy távtartóval szögletes kosárformát alakítunk ki belőlük.

 

Mérettől függően a függőleges tartóelemeket több helyen fogatjuk össze – ragasztással, valamint L alakú sarokvasakon át csavarok segítségével. Ezután a láda alját rögzítjük ragasztással és rejtett csavarozással...

 

...majd pedig az oldalakhoz válogatjuk össze a raklapok szétszedéséből nyert deszkákat.

 

A deszkákat lecsiszoljuk, összeillesztjük, a szélsőket ferdére vágjuk, s a már elkészült vázszerkezetre rögzítjük a középső elemekkel kezdve, kifelé haladva.

 

A rögzítőcsavarokat belülről tekerjük be, hogy ne látsszanak. Amikor a ragasztó is megszáradt, az illesztéseket – és persze az egész szerkezetet – összecsiszoljuk.

 

A fölső kerethez egyforma szélességű és vastagságú deszkákat választunk, végeiket csiszolás után 45 fokos szögbe vágjuk és összeragasztjuk.

 

A keret elemeit összeszerelés előtt lazúrozzuk és lakkozzuk, majd miután a ragasztó teljesen megszáradt, rá is szereljük a keretet a ládára.

 

Utolsó lépésként a háromszögletű lábakat illesztjük a ládák aljára (így esős időben sem fognak korhadni), majd beléjük helyezzük a négyszöges cserepeket.

Változatok

A virágtartó készülhet több méretben is, így a méretezés miatt leeső kisebb darabokat is hasznosíthatod.

A ládákat különböző színekre festheted-lazúrozhatod és lakkozhatod, de akár égetéses technikát is alkalmazhatsz, amely még jobban kiemeli a fa erezetét.

 

A virágtartók nagysága, valamint a cserepek színe és a virágok formája, színe és árnyalata érdekes párosításokat tesz lehetővé.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Fűzött virágtartó
Lassan kikerülhetnek a virágok a teraszra, erkélyre. Ilyenkor mindig hiányzik egy-két felakasztható virágtartó. Ezért bemutatunk egy nagyon egyszerűen megvalósítható virágtartót, amelyet maradék léceket összefűzve készítettünk.


Ötletek
Virágtartó díszszekér
Fenyő fűrészáruból készítette ezt a miniatűr szekeret Gyermán Norbert Novajidrányon.


csináld magad
Polc kávézáshoz: raklap kreatív felhasználása
Hogyan lehet hasznát venni egy raklapnak a konyhában? Olvasónk kreatív ötlettel állt elő, amit gyönyörűen meg is valósított.


csináld magad
Dekoratív virágtartó görbe faágakból
Akár a kerítésre felakasztva vagy a kerti tároló, melléképület falára felszögelve is remekül mutathat a következő virágtartó. Csak néhány görbe faágra és konzervdobozra lesz hozzá szükséged.










Otthon-bútor

Ládalábú íróasztal

hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság