hirdetés



Grillező – a romtemplom mintájára

Kert-balkon

Grillező – a romtemplom mintájára

Formáját és kialakítását tekintve a zsámbéki Romtemplom stílusjegyeit hordozza Dániel Gáborék zsámbéki kertjének egyik dísze, a grillező, amelyet saját kezűleg épített, saját ötlete és tervei alapján.

A grillező persze jóval kisebb az eredeti épületnél, de Gábor igyekezett megtartani az arányokat és a román építészeti stílust.

A környék lebontott régi épületeiből származnak azok a kövek, amelyekből – egy régi istálló helyén – a 6 méter magas épületet és a kert többi díszét megépítette.

A grillezővel szembeállva, a bal oldali torony kéményként üzemel, belül ott a tűztér, erre a toronyra kupola nem került, ahogy ez a Romtemplomon is hiányzik.

A belső teret kovácsoltvas kiegészítők teszik hangulatosabbá. A jobb oldali oldalhajóban helyezte el a padokat, a másik nyitott oldalon az asztal körül székek találhatók.

Nagyon kellemes nyári napokon hűsölésre is, de a gyertyafényes grillvacsora hangulata még nagyobb élmény.

A grillezőt övező kert rendezése, valamint a kerítés megépítése is időbe telt...

Készül az emberalak a kerítésfal előtti műalkotás tetejére...

Ez a kép a stílszerű kerítésfal és szökőkút építésének félidejéből való.

És íme a kerítésfal dísze...

...illetve a szökőkút.

A romtemplomról egyébként például itt, itt és itt tájékozódhatunk bővebben.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Négy egyedi, saját készítésű kerti konyha
Lapunk olvasói különlegesek abból a szempontból, hogy nemcsak nézegetni szeretik a szép és funkcionális sütögetőket, hanem maguk is szívesen készítenek egyet. Cikkünkben most bemutatunk néhány házi készítésű változatot.


Hírek
Így befolyásolta a grillszezont a koronavírus-járvány
A koronavírus-járvány miatt idén korábban indult a grillszezon. A Praktikernél is ugrásszerűen megnőtt a kereslet a grilltermékek iránt.


csináld magad
Mobil sütögető: régi felniből grillező
Mindenki hallotta már, hogy régi felniből készíthetünk sütögetőt. Vida László (Bordány) képein azt is láthatjuk, hogyan készíthetjük el magunk.


Kert-balkon
Kerti grillező bontott téglából
A nyár alighanem legnépszerűbb kerti tereptárgyai a különböző kültéri sütögetők, grillezők, kemencék. Juhász Tamás gyulai olvasónk ezt a bontott téglából alkotott változatot készítette el.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság