Külső védelem spalettával, zsalugáterrel


Kedves Hajnalka! Az elmúlt évek viharaiból okulva szeretnénk a 150×150 cm-es ablakunkat spalettával vagy zsalugáterrel megvédeni. Mivel nem rendelkezünk internettel, ezért kérjük az Önök segítségét, hol szerezhetnénk be, és hogyan szerelhetnénk fel utólagosan külső ablaktáblát? – kérdezte Barta Zsigmondné nyársapáti olvasónk.

Külső ablaktábla felszerelésével nem csak a jégeső pusztításától óvhatjuk meg ablakainkat, hanem hő- és hangszigetelés terén is javulást érhetünk el. Azok is élvezni fogják, akik teljes sötétségre vágynak éjszakai (vagy akár nappali) pihenésük során. Számtalan fazonból válogathatunk. A szín- és anyagválasztáskor vegyük figyelembe a ház külső kinézetét, stílusát, az ablakok méretét, ill. elhelyezkedésük módját. Az sem mindegy, hogy milyen mélyen ül az ablak a falkávában, illetve, hogy mellette mekkora szabad falfelület áll a rendelkezésre, annak érdekében, hogy nyitott állapotban is szép, arányos összképet nyújtson az ablakunkkal. Ehhez különböző szerkezeti kialakítások közül választhatunk. A mozgatható lamellás zsalugáterekkel például a bejutó fény- és levegőmennyiséget is szabályozhatjuk. Vasalatból, kivetőpántból is számos fajta áll rendelkezésünkre, attól függően, hogy egy- vagy kétszárnyú, toló vagy nyíló, esetleg csuklósan összenyíló szerkezetről van-e szó. Vállalkozó kedvű olvasóink maguk is elkészíthetik a táblákat, de felszerelhetnek készen kapható elemeket is.

Bővebb információ: Péter Zsalu, 6345 Nemesnádudvar, Hunyadi u. 12/a, 06-20/977-0029, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , www.peterzsalu.hu. Olvasónk lakóhelye közelében, Cegléden is találtuk e témában érdekelt vállalkozást, a Királyfa Kft-t, amely asztalosüzemmel és barkácsáruházzal is rendelkezik: 2700 Cegléd, Várkonyi István u. 41-45, 06-53/314-324, 06-53/320-323, www.kiralyfa.hu.

1. Normál nyitási mód

A külső falsíkhoz képest mélyebben ülő ablakhoz, közvetlenül az ablak tokszerkezetére rögzítve. Csuklós kivetőpántok gondoskodnak róla, hogy az ablaktáblák a falsík elé kerüljenek nyitott állapotban. Szélességtől függően lehetnek egy- vagy kétszárnyúak.

 

2. Két- vagy négyszárnyú, harmonika nyitási mód

Normál, csuklós kivetőpántokkal, szélesebb ablaktáblák esetén, vagy a nyitáshoz kellő hely hiányában.

 

3. Külső falsíkra szerelt megoldás

Nem szükséges a csuklós kivetőpánt, bármilyen egyszerű pánttal szerelhető közvetlenül a külső falsíkra, függetlenül az ablaktól.

 

4. Tolószerkezet

Külső falsíkra szerelt felső- vagy alsó-felső vezetősín szükséges hozzá.

 

5. Szúnyoghálóval kombinált

Bármelyik nyitási megoldás kiegészíthető a nyílászáró és a spaletta közé szerelt szúnyoghálóval. Ez utóbbi legyen rolós, hogy az ablaktáblák belülről is kezelhetők legyenek.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Zsalugáter, spaletta ablakon, ajtón
A spaletta nemcsak nyáron jó (árnyékol és véd a kánikulától), de a téli hónapokban...
Zsóri Hajnalka
LAKBERENDEZŐ
Kis rés is rés
Kedves Hajnalka! Korábban már kaptam választ a kérdéseimre, ezúttal a hőszigetelésnél...
Zsóri Hajnalka
LAKBERENDEZŐ
Bútorfelújítás házilag
Kedves Hajnalka, a laminált bútorlapot mennyire kell lecsiszolni festés előtt? Van...
Szárnyas hővadász: készítsünk zsalugátert!
A mediterrán hangulatot árasztó – általában fa – zsalugáter avagy spaletta hazánkban...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION