hirdetés



Fal mellé parkolható hinta

Kert-balkon

Fal mellé parkolható hinta

Ezt a minimális helyigényű hintaállványt ajánljuk figyelmébe mindazoknak akiknek gondot okoz egy hinta állandó kerülgetése és helyhiány miatt már lemondtak az elkészítéséről.

Az ostoroson lakóDér Lajos unokái nagyon szeretnek hintázni, és nem is kicsi az udvar, viszont eléggé be van építve, és így gondot okozott, hogy hová tegye, mert egy többhintás állványnak elég nagy a helyigénye. Az egyedüli szabad terület a garázs előtti keskeny, de hosszú udvarrész; végül oda helyezte el a hintát, de itt meg kellett oldania, hogy az autó mozgását ne akadályozza. Így született az ötlet, hogy használaton kívül a fal mellé forgatja az állványt. 

A hintaállványt erős, 48 mm átmérőjű vascsőből készítette, hogy egyszerre hárman is tudják használni. Fő alkotóelemei: a két nagy A betű alakú láb, valamint az összekötő elem, amely a hintákat tartja. Az egyik A betű bebetonozva fixen a fal mellett, a másik kifordítás után a betonjárdába csavarral rögzíthető. A hinta egyik legfontosabb része az állványok és azokat összekötő, hintákat tartó vascső illesztése. Lényeges, hogy könnyen elforogjon és minél kisebb legyen a két cső között a hézag. Ez ugyanis nagymértékben befolyásolja a hinta stabilitását. A két cső illesztését nyertesünk az összehegesztés előtt egy kis csiszolással oldotta meg. (Nagyobb méretkülönbség esetén esztergálás is szükséges.) Ez a cső 30 cm hosszú és 41mm átmérőjű. A kifordítás után a két csatlakozó csövet stifttel is rögzíteni kell. Ez két szempontból is fontos: egyrészt megakadályozza a hintákat tartó összekötőcső függőleges mozgását a nagy lendülettel történő hintázás esetén; másrészt a hintaállvány párhuzamosságát stabilizálja és az összekötő cső vízszintjét is biztosítja. A stift furatának elkészítését a végszerelés fázisában az előzően vázolt szempontoknak megfelelően kell elvégezni. A stift min.6 mm-es átmérőjű legyen. 

A betonjárdába való rögzítés min. 12 mm-es átmérőjű műanyag tipli és a hozzávaló hatlapfejű csavarral történik. 

A hinta kifordítása, rögzítése egyszerű és kevés időt vesz igénybe, így nem okoz gondot a felállítása. Kifordítás után két csavarral a járda betonjába rögzítjük az állványt, majd a stifteket is elhelyezzük a furatokba és lehet hintázni. A hinta főbb méretei (bár ezt mindenki a saját igényhez igazíthatja: magassága 2,1m; szélessége 1,6 m; hosszúsága 3 m. 




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Tervezz saját hintaágyat: íme négy ötlet
Tegyük egy kicsit szebbé otthonunkat, kertünket: nézzünk például most négy megoldást hintaágyra! Ha neked még nincs, építsd meg magad!


Gyerkőc
Kerti játszótér kicsiknek és nagyoknak
Gyermekeik születése óta gondolkodott Veres Péter és felesége Gödön, hogy hová helyezzék a hintát a kerten belül.


csináld magad
Hat hangulatos kerti kiülő
Még javában tart a nyár, nincs késő hozzá, hogy elkészíts egy hangulatos kerti kiülőt, amit az egész család élvezhet. Remélhetőleg, még ősszel is elég jó idő lesz ahhoz, hogy kint ücsöröghessünk. Íme hat szép megoldás!


csináld magad
Gyerekhinta készítése egyszerűen gumiabroncsból
Egy saját kerti hinta minden gyerkőc álma. Akár egy régi gumiabroncsból is készíthetsz neki egyet. Nagyon fontos azonban, hogy ügyelj a biztonságra!

hirdetés


Gyerkőc

Pajkos póni


csináld magad

Négy DIY kerti bútor




Gyerkőc

Hintaszarvas

hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság