Alkategóriák

Mekkmestermunka


Mekkmestermunka
Kedves Hajnalka! Menteném a menthetőt, ami a burkoló "mester" keze nyomán maradt. Merthogy akadtak "mesterek", órabéresek, akik úgy letették a szobában a mozaikot, hogy ha rálépek, darabokra törik... Felszedés nélkül tudok-e valamit csinálni a burkolattal?
Üdvözlettel,
Juhászné Vas Rózsa

Utólagos falvíztelenítési eljárások


Kedves Hajnalka! A házunk szuterénnel rendelkezik. Kb. 120 cm-es falfelület van a talajszint alatt. Nagyobb esőzéseknél ezen a részen a vakolat átnedvesedik, és mára salétromréteg is kezd kialakulni rajta. Milyen megoldással, anyaggal, technológiával, ill. szakemberrel lehetne a problémát orvosolni?
Köszönettel,
Gérczei Zoltán, Érd


Gipszkarton rögzítése


Kedves Hajnalka!

Az a problémám adódott gipszkartonozás közben, hogy nem tudom eldönteni, mivel ragasszam fel a gipszkartont a vakolatra.

Válaszát előre is köszönöm,

Sándor


Ha egy kis csendre vágyunk


Kedves Hajnalka, ikerházunk szomszéddal közös falát szeretném utólag hangszigetelni, hogy a tévézéssel, zenehallgatással ne zavarjuk egymást.

Köszönöm,

Bartók Tamás (Dombóvár)


Otthonunk hőszigetelése


Kedves Hajnalka! Nyeregtetős parasztházunk van. Mestergerendás fafödémünket szeretném gipszkartonnal burkolni, de az alkalmazandó üveggyapot hőszigetelést illetően ellentétes tanácsokat kaptam. A házhoz hozzáépített épületrészt (30 cm-es blokktéglafal) is szeretném külső hőszigeteléssel ellátni, kérdés, hogy milyennel. A fűtéssel kapcsolatos dilemmám pedig az, hogy a kb. 90 négyzetméternyi fűtött területet érdemes-e továbbra is parapetes konvektorral fűteni, vagy inkább központi fűtésre kellene átállni.

Előre is köszönöm,

Kovács Ferenc


Mi kell a háztervezéshez?


Kedves Hajnalka! Tavasszal építkezni szeretnék, de ötletem sincs, hogyan rendezzem el a szobákat úgy, hogy a szülői háló mégse legyen együtt a gyerekszobákkal. Négy gyerekünk van ugyan, de elég a három gyerekszoba. A konyhát, étkezőt, nappalit egy térben szeretném, a kamra és a fürdő legyen praktikus. A szülői háló teraszra nyíljon, de a nappaliból is ki lehessen menni a teraszra. A gond ott kezdődik, hogy a telek csak 13 méter széles, de 160 méter hosszú. Épület most is áll rajta, tehát beépíthető, persze nem végig. Azt hiszem észak-déli fekvésű, de ezt nem tudom pontosan.
Köszönettel,
Katalin

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION