Kész kerítésalap


A kész kerítéspanelekkel vagy a fémkerítésekkel egyszerű kerítést építeni, a legkellemetlenebb ebben a munkában talán a sávalap kialakítása, betonozása. De ezt is megkönnyítik a kész betonelemek, amelyeket általában fonott vagy ponthegesztett fémkerítésekhez használhatunk.

Bámulatos gyorsasággal építhető kerítés ezzel a rendszerrel. Az előre gyártott betonlábazat tökéletesen alkalmas a sávalap kiváltására. Az oszlopfogadó betonelemek egymásra rakásával lejtős területen is könnyen dolgozhatunk, lépcsőzetes kialakítással. A Delta lábazatos kerítésrendszer telepítésénél csak az oszlopokat kell C-16-os földnedves betonnal rögzíteni.

 

Süllyesztett elemek

A rendszer ún. oszlopfogadó elemekből ? amelyben van köztes, végzáró és sarokelem ?, valamint a két oszlop közötti lábazati panelekből áll. Az oszlopokat körülvevő, a szakzsargon szerint ?pogácsának? nevezett betontuskókra fekszik majd fel a hosszanti lábazati panel. Attól függően, hogy milyen magas lábazatot szeretnénk, süllyeszthetők is az elemek, ez azonban több földmunkát igényel; ha nem süllyesztjük, akkor a lábazati panel magassága 25 cm. Mielőtt a kerítésépítésbe fogunk, a talaj nagyobb egyenetlenségeit szüntessük meg, szedjük ki az esetleg kiálló nagy köveket.

Könnyű rögzíteni

Ehhez a lábazati rendszerhez mind a tekercsben kapható fonott vagy ponthegesztett ? feszített ? fémkerítés, mind a táblás fémkerítéselemek könnyen rögzíthetők. A tartósság miatt mindenképpen megéri, hogy olyan fémkerítést válasszunk, amit szinterezéssel felületkezeltek, mert sokkal tartósabb, mint bármilyen más festési eljárás. A szinterezés elektrosztatikus porfestés: elektrosztatikusan feltöltik a műanyag színezőanyagot, a fém munkadarabot pedig ?letestelik?, így az tulajdonképpen magához vonzza a műanyag porfestéket.

Telepítés

A kerítést mindig úgy telepítsük, hogy a szerelvények csavarozott része a saját portánk felé essen. Ez a Delta fémkerítésrendszer esetében azt jelenti, hogy az oszlopokon hosszában végighúzódó, a szerelvények, illetve a kerítéspanelek illesztésére szolgáló, leginkább peremes sínre emlékeztető elem az utcafront vagy a szomszéd telke felé essen. A fémelemek, illetve a feszített kerítés szereléséhez a betonozás után 2?3 nappal kezdjünk hozzá, száraz időben pedig ne feledjük még két hétig rendszeresen locsolni a betonozott részt.
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Játékos „barkácsfal”
Nem lehet elég korán kezdeni a gyerekek felkészítését a barkácsolásra – ráadásul...
Egyedi kandalló
Kandalló saját kezű megépítésével koronázta meg a lakásfelújítás Smid Attila Budapesten....
Van új a hó alatt
Hogyan végezzük a csúszásmentesítést?
Székek szuperhősöknek
A tanulás is jobban megy, ha a gyerek tudja, hogy szuperképessége van hozzá. Ajándékozzunk...
Szép postaláda egyszerű elemekből
Kerítésoszlopba szerette volna elhelyezni a postaládát Magyar Szabolcs, de kereskedelmi...
Tükrös tálaló
Olyan polcos szekrényt készítünk itt el, amelyet a konyhában a dekoratív tárgyak...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION