Fenyőtalp helyett


Mind divatosabb a gyökeres fenyő díszítése karácsonykor. A nagy méretű műanyag konténer azonban nem mutatna szépen a karácsonyi dekorációval díszített lakásban. Egyszerűen elkészíthető, de dekoratív megoldást mutatunk be a konténer eltüntetésére.A karácsonyi hangulathoz illő dézsa elkészítése nagyon egyszerű, különösebb szerszámot nem igényel. A fából az ünnepek után nem lesz szemét, nem dobjuk ki, hanem kertünket díszítheti, a dézsa pedig a következő hónapokban szobanövényeink számára ad jó tárolási lehetőséget. A dézsa faelemeinek színét a karácsonyfadíszeknek megfelelően választhatjuk, ha pedig nem ezüstszínű fonatot szeretnénk, akkor választhatjuk a vörös-, vagy a sárgarezet is.

Mi kell hozzá?

  • 2 db. 52 cm-es kör 29 mm vastag natúr bútorlapból
  • 16 db. 8 mm vastagságú 50 cm hosszú keményfarúd
  • 16 db. fagolyó 8 mm-es lyukkal
  • 7 db. 0.5x60 mm-es 160 cm hosszú alumínium szalag
  • 4 db görgő
ÍGY KÉSZÜL:
1. 19 mm vastag natúr bútorlapból dekopírfűrésszel vágjunk ki 2 db 52 cm-es kört. Az egyik szélén fúrjunk 16 db 8-as átmenő furatot körben a peremétől 2 cm-re, egyenlő távolságokban.
2. A két kör alakú lapot a középpontban csavarozzuk össze 3x25-ös pozdorjacsavarral, majd az éleket csiszoljuk át úgy, hogy a két kör tökéletesen illeszkedjen.
3. 16 db 8 mm vastag, 50 cm hosszú tiplirudat faragasztóval ragasszunk be a lyukakba, ügyelve arra, hogy függőlegesek legyenek.4. Fedő festékkel fessük le a kívánt színre a fát, majd várjunk, míg megszárad. Érdemes előre dolgozni, tehát fessük le a 16 db 8-as furattal ellátott fagolyót is.
5. A 0.5 mm vastag, 6 cm széles alumíniumszalagot vágjuk hét 160 cm-es darabra lemezvágó ollóval, majd kosárfonás jelleggel fűzzük át a farudak között.
6. Az alumínium összeillesztésénél fúrjunk átmenő lyukakat 2-es fúróval. Használjunk a fúrásnál alátét fát, nehogy megsérüljünk.7. Az alumínium szalagot popszegecselővel rögzítsük egymáshoz. Amennyiben nincsen ilyen szerszámunk, úgy fémragasztóval, vagy kétoldalas szegecsekkel is megoldhatjuk a rögzítést.
8. Az előre megfestett golyókat ragasszuk faragasztóval záróelemként a rudak végeire.
9. Csavarozzunk fel 4 db. görgőt a fenékrészre egyenlő távolságban elosztva. A görgő kiválasztásánál vegyük figyelembe annak teherbírását.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Stabil karácsonyfatalp
A karácsonyfa díszítése során mindig gondot okozott Sebestény Istvánéknál Budapesten,...
Teljes körű teraszszépítés
A közelmúltban esedékessé vált Teleki Tiboréknál a 25 éve épült szászvári ház teraszának...
Mediterrán madáritató tőzegbetonból
Hosszan gondolkodtak a kertjük központi helyén üresen árválkodó terület kihasználásáról...
Így cseréljünk kerti lépcsőt
Minden falépcső esetében eljön az idő, amikor már nem érdemes újra lefesteni, mert...
Hintaszarvas
Néha elég egyetlen apró, de fantáziadús extra, és a szép, de mindennapos tárgy helyett...
A NORTENE MOSAIC panellel
az OUTDESIGN az INDESIGN szintjére emelkedik.

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION