hirdetés



Jelentősen nőtt a környezetbarát építőanyagok iránti igény

csináld magad

Jelentősen nőtt a környezetbarát építőanyagok iránti igény

Az elmúlt öt évben közel négyszeresére nőtt azoknak a lakossági építtetőknek a száma, akik hajlandók megfizetni a környezetbarát építőanyagok árát. A jelentős növekedés oka, hogy zárult az olló: változott az emberek véleménye és az árak is elérhető közelségbe kerültek.

 

A Mapei Kft. idén júliusban 1100 lakossági építtető megkérdezésével megismételte környezetbarát építőanyagokról szóló online felmérését. Az emberek és az építőanyag piac is megváltozott az elmúlt öt évben.

Ami nem változott, hogy mindenki (97%) fontosnak tartja, hogy az általa felhasznált építőanyag környezetbarát legyen. Ugyan így egyöntetű (96%) a megkérdezettek véleménye abban, hogy elméletben inkább választana környezetbarát terméket egy hagyományossal szemben.

Azért a gyakorlat kicsit más. Bár hivatalos adat nincs, tapasztalataink szerint ma átlagosan 20-30 százalékkal magasabb a környezetbarát építőanyagok ára. Ezt a 20 százaléknál magasabb árat a megkérdezett építtetők 41 százaléka fizetne meg. Öt évvel ezelőtt még csak 11 százalék adta volna meg a környezetbarát építőanyagok árát. Igény akkor is lett volna rá, azonban lényegesen magasabb, 30-50 százalék között volt az árkülönbség.

Ám nem csak az árkülönbség mérséklődött, hanem egyre fontosabb szempont a környezetvédelem. Öt éve a megkérdezettek 36 százaléka lett volna hajlandó legalább 20 százalékkal többet áldozni környezetbarát anyagokra. Ma 41 százalék, ami kismértékű, 5 százalékos emelkedést mutat. Nem változott, 15 százalék azoknak az aránya, akik nem, vagy alig adnának többet környezetbarát építőanyagért.

„Ez egy kedvező folyamat. A környezetvédelem felértékelődésével érezhetően nő a környezetbarát építőanyagok iránt kereslet, amire egyre több gyártó reagál. Ha a trend ilyen ütemben fokozódik, öt év múlva általánossá válik a környezetbarát építőanyagok használata” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Polcrendszerek építése saját kezűleg
Egy nagyobb polcrendszer minden otthonban jól jöhet: főként a nappaliban vagy a hálószobában vehetjük hasznát. Rátehetjük a könyveinket, és szép dekorációkkal is feldobhatjuk. Íme öt saját készítésű változat.


Szerszám-anyag
Még mindig szigetelhetjük a házat
Födémszigeteléssel akár még ebben a fűtési szezonban is 25%-kal csökkenthetjük a fűtésszámlát.


Kert-balkon
Grillező könnyedén, saját kezűleg
Ezen a kandallót formázó kültéri grillezőhelyen bőven van hely a sütés-főzésre, és a kényelmes, nagy munkapult két-két oldalsó polca is kézreáll. Tökéletes kiegészítője hát a hétvégi kerti vacsorának, bulinak, pihenésnek egyaránt, mert kertben sütni jó! Építsen velünk grillezőt!


Gép- és anyagújdonságok
Szolár légfűtő és szellőztető rendszer
Olyan esetekben, amikor a téli félévben nem lakott építmények, helyiségek és azok berendezéseinek állagmegóvása érdekében van szükség költségmentes fűtésre és szellőztetésre, a szolár légfűtésnek nincs alternetívája. A szolár legfűtéssel rengeteg probléma megoldódik.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság