Gipszkarton rögzítése


Kedves Hajnalka!

Az a problémám adódott gipszkartonozás közben, hogy nem tudom eldönteni, mivel ragasszam fel a gipszkartont a vakolatra.

Válaszát előre is köszönöm,

Sándor

Kedves Sándor,
a gipszkarton rögzítésére több lehetőség is van, de mi egy olyan módszert ajánlunk, amelyet nem reklámoz senki. Szerkesztőségünk is egy ablakbeépítés kapcsán találkozott vele először. Az ablakot beépítő mesteremberek csemperagasztót ajánlottak, mint kitöltő és rögzítő anyagot. Meglepetten hallgattuk az instrukciókat, de miután magunk is szembesültünk a tényekkel és az elért eredményekkel, nyugodtan állíthatjuk, hogy az Ötlet Mozaik is ajánlja ezt a technikát.
 
A módszer lényege: normál, hétköznapi flexibilis csemperagasztóval töltsük fel a hézagokat és formázzuk egyenletesre a felületet, amelyre később a gipszkartont ragasztani akarjuk.
 


Fontos tudnivaló, hogy ha hét milliméternél vastagabb hézagot szeretnénk a vakolat és a gipszkarton között, akkor a mesterek ajánlása szerint mindig csak hét millimétert hordjunk fel, utána hagyjuk száradni, majd jöhet a következő réteg.
 
A munka végeztével magunk is megbizonyosodhatunk róla, hogy valóban jól választottunk és a csemperagasztó megállja a helyét a vakolat és a gipszkarton között.
Üdv,
Hajnalka
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Jó az olcsó vakolat?
Furán hangzik ez a kérdés, amit egy olcsó vakolat megvásárlásakor...
Grillsütők
Számtalan változatban kaphatók kerti grillsütők, de a lakoma elkészítéséhez nem kell...
Mulcsozó fűnyírás
A környezetkímélő kertgondozás? Takarékos gazdálkodás a vízzel, a gyomirtók mellőzése?...
Lélegző vagy páraáteresztő?
Gyakran használják mostanában a ?lélegző? jelzőt különböző építőipari termékek kapcsán....
Dekoratív selyem vakolat
A Silkcoat selyem vakolat sajátos különlegességet varázsol otthonunkba. A pamutból,...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION