Szinte mindenki szeret bográcsozni, grillezni. Nem mindenki szánja rá magát viszont arra, hogy rendes sütő-főzőhelyet alakítson ki a kertjében. Pedig mint a mellékelt példa bizonyítja, ez nem is olyan nehéz, ráadásul ha ügyesen csináljuk, nem is kerül túl sokba.
A nyár és a grillszezon gyakorlatilag átfedi egymást. Mindenki szereti a kertben, lobogó lángok vagy parázs fölött frissen készült ételek ízét, főleg ha a családdal és barátokkal együtt fogyasztja őket. Cikkünkben mutatunk néhány szép és érdekes változatot.
Újra itt a nyár, indul a grillszezon. A kertben készített és elfogyasztott ételekben pedig a lángolt felszínükön és füstös ízükön kívül az is jó, hogy tudjuk: az általunk épített sütögetőn, kemencében, bográcsozóban készültek. Aki most készül építeni egyet, annak mutatunk néhány izgalmas variációt.
Ha szeretsz sütögetni, egy kemencére mindenképp érdemes szert tenned! Akár saját kezűleg is elkészítheted: így tettek alábbi olvasóink is. Lesd el ötleteiket!
Bár már közelednek a hidegebb napok, a többségünk nem szívesen mond le a kertben készített ételek zamatáról. A megoldás: építsünk kemencét! Cikkünkben egy hordozható változatot mutatunk be.
Van az úgy, hogy csak egy apróbb dolgot – bútort, tereptárgyat – szeretnénk készíteni, de aztán a tervezés során az eredeti ötlet addig fejlődik, hogy végül sokkal nagyobb és tekintélyesebb lesz az eredmény.
A nyári sütögetések idényének közeledtével érdemes megnézni S. Tóth József budaörsi olvasónk kerti kemencéjét, amelynek elkészítését is megírta nekünk. A bontott anyagok nagy arányának köszönhetően az egész szerkezet nem került többe kb. 15 000 forintnál.
Fizessen elő a magazinra!
Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.