Különleges nappali


Olyan nappalit akartak Fekete Csabáék Debrecenben, ami eltér az átlagtól, amiben benne van a személyiségük, és ami mindig mosolyt csal az arcukra, másokból pedig tetszést, elismerést vált ki. A képeket elnézve sikerült is nekik.

Néhány éve költöztek első közös otthonukba, és a kötelező nagy felújításokat követően részben a megfogyatkozott anyagi keret, részben az önmegvalósítás, alkotás öröme miatt ketten együtt, minden szabadidejüket ráfordítva folytatták a ház belső átalakítását, így az itt látható nappali elkészítését is. A munka több részletben, összességében körülbelül két és fél-három hetet vett igénybe.

Inspiráció

A tervezés és kivitelezés előtt hosszasan böngészték a magazinokat és az internetet, rejtett világítás, gipszkarton polcok és álmennyezet témában így merítve inspirációt, amit saját ötleteikkel, színeivel fűszereztek.
 
A nehézségek legyőzhetők

A fő probléma az volt, hogy a világítás csillárra volt tervezve, ezért a szoba közepén egy ponton volt befűzve a padlásról. Ezt teljesen újra kellett tervezni, majd átalakítani a kábelezést a külön kapcsolható spotokhoz és a rejtett világításhoz.1. Az első lépés a gipszkarton fal elkészítése volt: a padlóra és plafonra vízszintesen UW, közéjük függőlegesen CW aluprofilok kerültek.2. A profilok közé kőzetgyapot hőszigetelés (belső falnál inkább hanggátlás céljából) és a villanyvezetékek jönnek, rájuk a gipszkarton lapok.3. A dísznek se utolsó, de be is polcozható, rózsaszínűre festett „beugró ablakok” formájának kialakítása szintén alumíniumprofilokkal kezdődött.4. A gipszkarton némileg hajlítható, de komolyabb ívet inkább a beirdalásával érdemes kialakítani. A falécek a rögzítőcsavarokat tartják.5. Itt már a helyén van a két beugrót alkotó valamennyi gipszkarton elem, és le is van minden glettelve, kivéve az ív darabjait tartó csavarfejeket.

6. A két gipszkarton csíkot úgy vezették végig a mennyezeten, hogy nem alakítottak ki nekik oldalfalakat. Így alkalmasak a rejtett világításra.7. A mennyezet és a gipszkarton csíkok közti LED-szalagok hangulatvilágítást adnak, a „rendes” fényt a csíkok közepén levő spotlámpák szolgáltatják.8. Mikor már a rózsaszínre, illetve szürkére festés is megtörtént, következhetett a laminált padló lerakása, természetesen a falak felől tágulási hézagokkal.9. A túloldalon kapott helyet az ülőgarnitúra, itt a hófehér falat egyetlenegy kép díszíti. A párnák és a függöny színe harmonizál a túloldali dísz álfal színeivel.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Iroda a lakásban
Ideális megoldás, ha van egy hely a lakásban, ahol dolgozni...
Tedd meg most! Másokért, magadért!
Májusban a vérplazma adás duplán segítség. A Vascular Plazma országos plazmaferezis...
Megújult a Hotel Helia Episode Étterme és terasza
Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal és...
Inspiráló színek a falakon
Inspiráló mély színek, egyedi struktúrák a falainkon és lakásfűtő falfesték a 2019/2020-as...
Rusztikus téglafal a nappaliban
Egyetlen hosszú hétvége alatt látványosan megújulhat a nappalink, ha végigcsináljuk...
Mediterrán hangulatú díszkő a nappali falán
Lakásunkat sokféle módon tehetjük otthonossá, egyedivé. Ez a nappali azután vált...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION